Шоколадно-кавовий бісквіт в духовці - вологий та пишний

Шоколадно-кавовий бісквіт в духовці – вологий та пишний

Якщо ви збираєтесь готувати десерт або торт з шоколадним або кавовим кремом, то цей рецепт кавового бісквіта з шоколадом стане вам у нагоді як не можна краще. Я не рекомендую цей шоколадно-кавовий бісквіт додатково просочувати, так як він і так виходить вологий, з яскраво вираженим смаком основних інгредієнтів. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє тонкощі приготування цього високого і пишного бісквітного коржа.

Нам знадобиться:

  • 140 грам м’якого вершкового масла 72%;
  • 100 грам цукру;
  • 1,5 грама ванілі;
  • 3 штук курячих яєць великих (або 4 шт. дрібніших);
  • 310 грам пшеничного борошна;
  • ¼ ч.ложки соди;
  • ¼ ч.ложки лимонної кислоти;
  • 90 мл молока 4%-6%;
  • 1 ст. ложка розчинної кави;
  • 40 грам темного шоколаду не менше 68%.

Як приготувати шоколадно-кавовий бісквіт в духовці

Приготування цього масляного бісквіту з шоколадом і кавою починаємо з того, що:

  1. включаємо духовку на 160°С;
  2. заправляємо форму пергаментом;
  3. розтоплюємо шоколад;
  4. в гарячому молоці розчиняємо каву.

Розтоплене і остигле масло поміщаємо в діжу, всипаємо туди ж цукор і ваніль. Збиваємо і чекаємо, щоб масло стало світлішати. Цукор  має розчинятись.

По одному додаємо яйця до масляної маси і збиваємо до пишної суміші. Половину порції просіяного борошна разом з содою і лимонною кислотою всипаємо в тісто і продовжуємо збивати на середніх оборотах міксера.

Вливаємо молочну каву, збиваємо і всипаємо решту борошна.

Як тільки тісто з борошном повністю перемішалося, вливаємо розтоплений і вже остиглий шоколад. Збиваємо, щоб шоколад міг з’єднатися з тістом.

Виливаємо все бісквітне тісто в форму. Кілька разів треба постукати наповненою тістом формою об стіл, щоб бульбашки повітря піднялися вгору. Після такої процедури готовий бісквіт вийде рівним.

Вологий шоколадно-кавовий бісквіт в духовці

Випікаємо корж, приблизно, 43-45 хвилин. Обов’язково перевіряємо готовність на суху паличку. Готовий шоколадний бісквіт з кавою відразу витягуємо з форми і охолоджуємо, бажано на решітці. Мій масляний бісквіт вийшов високий – майже 5,5 см.

Вологий шоколадно-кавовий бісквіт в духовці

Охолоджений шоколадно-кавовий бісквіт загортаємо у харчовій целофан і кладемо в холод. Перед формування торта розрізаємо його на два коржі.

Вологий шоколадно-кавовий бісквіт в духовці

У момент поділу на коржі повною мірою можна насолодитися кавово-шоколадним ароматом, що іде в цю мить від коржів.

Якщо ж ви віддаєте перевагу какао-порошку перед готовим шоколадом, то зробити в домашніх умовах не менш пишний кавовий бісквіт з какао допоможе відео-рецепт з ютуб-каналу “ПРОСТОРЕЦЕПТ”.