Якщо ви збираєтесь готувати десерт або торт з шоколадним або кавовим кремом, то цей рецепт кавового бісквіта з шоколадом стане вам у нагоді як не можна краще. Я не рекомендую цей шоколадно-кавовий бісквіт додатково просочувати, так як він і так виходить вологий, з яскраво вираженим смаком основних інгредієнтів. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє тонкощі приготування цього високого і пишного бісквітного коржа.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Лимонна кислота, Молоко, Пергамент, Розчинна кава, Сода, Темний шоколад, Цукор, Яйця
Нам знадобиться:
- 140 грам м’якого вершкового масла 72%;
- 100 грам цукру;
- 1,5 грама ванілі;
- 3 штук курячих яєць великих (або 4 шт. дрібніших);
- 310 грам пшеничного борошна;
- ¼ ч.ложки соди;
- ¼ ч.ложки лимонної кислоти;
- 90 мл молока 4%-6%;
- 1 ст. ложка розчинної кави;
- 40 грам темного шоколаду не менше 68%.
Як приготувати шоколадно-кавовий бісквіт в духовці
Приготування цього масляного бісквіту з шоколадом і кавою починаємо з того, що:
- включаємо духовку на 160°С;
- заправляємо форму пергаментом;
- розтоплюємо шоколад;
- в гарячому молоці розчиняємо каву.
Розтоплене і остигле масло поміщаємо в діжу, всипаємо туди ж цукор і ваніль. Збиваємо і чекаємо, щоб масло стало світлішати. Цукор має розчинятись.
По одному додаємо яйця до масляної маси і збиваємо до пишної суміші. Половину порції просіяного борошна разом з содою і лимонною кислотою всипаємо в тісто і продовжуємо збивати на середніх оборотах міксера.
Вливаємо молочну каву, збиваємо і всипаємо решту борошна.
Як тільки тісто з борошном повністю перемішалося, вливаємо розтоплений і вже остиглий шоколад. Збиваємо, щоб шоколад міг з’єднатися з тістом.
Виливаємо все бісквітне тісто в форму. Кілька разів треба постукати наповненою тістом формою об стіл, щоб бульбашки повітря піднялися вгору. Після такої процедури готовий бісквіт вийде рівним.
Випікаємо корж, приблизно, 43-45 хвилин. Обов’язково перевіряємо готовність на суху паличку. Готовий шоколадний бісквіт з кавою відразу витягуємо з форми і охолоджуємо, бажано на решітці. Мій масляний бісквіт вийшов високий – майже 5,5 см.
Охолоджений шоколадно-кавовий бісквіт загортаємо у харчовій целофан і кладемо в холод. Перед формування торта розрізаємо його на два коржі.
У момент поділу на коржі повною мірою можна насолодитися кавово-шоколадним ароматом, що іде в цю мить від коржів.
Якщо ж ви віддаєте перевагу какао-порошку перед готовим шоколадом, то зробити в домашніх умовах не менш пишний кавовий бісквіт з какао допоможе відео-рецепт з ютуб-каналу “ПРОСТОРЕЦЕПТ”.