Приготовлений за цим рецептом шоколадно-горіховий торт з банановим кремом стане хорошим десертом з будь-якого приводу. Такий простий і смачний банановий десерт прикрасить чаювання з ранку і підійде для подачі на святковий стіл! Домашній шоколадний торт з горіхами і бананом виглядає красиво та ніжно, а на смак – легкий, смачний та соковитий. Докладний рецепт з покроково зробленими фото демонструє приготування.
Інгредієнти: Банани, Борошно, Вершкове масло, Горіхи волоські, Згущене молоко, Какао, Кокосова стружка, Оцет, Сіль, Сметана, Харчова сода, Цукор, Яйце
Інгредієнти для горіхового тіста на 2 коржи:
- какао – 2 ст.л.;
- сіль – щіпка;
- борошно – 0,5 склянки;
- оцет – 0,5 ч.л.;
- цукор – 0,5 склянки;
- сода – 1 ч.л.;
- волоські горіхи – 0,5 склянки;
- сметана – 0,5 склянки.
Для бананового крему:
- згущене молоко – 250 мл;
- масло вершкове – упаковка 200 грам;
- банани – 2 шт.
Зміст
Як приготувати шоколадно-горіховий торт з банановим кремом
Як спекти горіхові коржі з какао та без нього
Спершу, необхідно підготувати всі компоненти для тіста. Горіхові коржі потрібно спекти з двох порцій тіста. Таким чином, у нас вийде 4 коржи. Одну порцію потрібно приготувати без какао, а другу з його додаванням. У підсумку, після випічки повинно вийти 2 білих і два шоколадних коржи.
Щоб зробити тісто, необхідно злегка збити яйця з цукром, поступово просіюючи до яєць борошно.
Погасити ложку соди за допомогою оцту і додати в тісто.
Потовкти горіхи в крихту і додати до загальної маси.
Розподілити одну порцію тіста на дві формочки. Випікати горіхові коржі при 180 градусах до сухої палички.
Аналогічним чином потрібно спекти шоколадні коржі, додавши до тіста вказану за рецептом норму какао.
Як приготувати масляний крем з бананом і згущеним молоком
Коли коржі готові, можна приступати до приготування крему. Для цього, спершу змішаємо розм’якшене масло зі згущеним молоком і зіб’ємо.
Тепер, до крему потрібно додати збиті в блендері банани і ретельно розмішати банановий крем.
Як зібрати торт з горіхових коржів та з банановим кремом
Приступаємо до формування десерту. Два шоколадних коржи і один білий слід залишити в первісному вигляді, а другий білий корж нарубати на кубики і змішати з необхідною кількістю крему і шматочками рубаних бананів. Потрібну кількість крему і нарізаних на шматочки бананів підбирайте за своїм смаком. Таким чином, один з шарів торта вийде як соковитий і м’який фруктовий прошарок.
Формувати торт будемо так: шоколадний корж, крем, прошарок з бананом, шоколадний корж, крем і білий корж. Покриваємо верхівку торта кремом і відправити в холод. Через пару годин потрібно вирівняти торт за допомогою залишків крему та засипати кокосовою стружкою. Замість кокоса можна використовувати мелені волоські горіхи або просто покрити торт шоколадною глазур’ю. За бажанням, верх такого бананового торта можна прикрасити зефіром, шоколадом або цукерками. Тепер, залишилося просто нарізати наш домашній десерт на порції та подавати на стіл!
Ароматний і смачний шоколадно-горіховий торт з банановим кремом стане хорошим доповненням до будь-якого чаювання.
Десерт виходить соковитим, солодким і добре просоченим. Приготування його в домашніх умовах вкрай просте, а ось результат безсумнівно порадує не тільки відмінним смаком та ароматом, але і красивим розрізом!