Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю - цікавий домашній торт

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур’ю – цікавий домашній торт

Пропоную господиням за моїм рецептом приготувати унікальний, фантастично смачний і красивий буряковий торт з лимонним курдом і шоколадною глазур’ю. Процес приготування такого незвичайного десерту не досить простий. Тому, всі етапи приготування я докладно описала в окремих рецептах і забезпечила покроково зробленими фото. Посилання на них ви знайдете по тексту рецепта. Можете бути певні, що старання ваші не пропадуть дарма, і домочадці ваші буряковий торт оцінять по заслугам.

Складові:

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

  • буряк відварний (вінегретний) – 2 шт. середніх;
  • яйця – 3 шт.;
  • ванілін – 1 пакет;
  • вершковий маргарин – 200 гр;
  • розпушувач – 2 ч.л.;
  • вода – 50 мл;
  • шоколад молочний – 100 гр;
  • кава розчинна – 2 ч.л.;
  • порошок какао – 2 ст.л.;
  • цукор – 200 гр;
  • борошно – 150 гр.

Як приготувати буряковий торт з лимонним курдом і глазур’ю

Для початку, очистимо варений буряк від шкірки і натремо його на дрібній тертці. За допомогою блендера, для цього рецепту, бурячок подрібнювати я не рекомендую. При такому подрібненні можуть залишитися шматочки, які потім буде неприємно бачити в готовому торті.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Далі, вершковий маргарин потрібно нарубати ножем на невеликі кубики, а плитку шоколада просто розламати руками.

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

Складаємо шоколад і маргарин в алюмінієвий сотейник і ставимо топитися на повільному вогні. Не забуваємо постійно помішувати ложкою, щоб маса не пригоріла.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Яйця і натертий буряк потрібно гарненько перемішати виделкою або вінчиком в глибокій мисці.

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

Розтоплений шоколад з маргарином додаємо до буряково-яєчної маси і змішуємо.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Після цього, в чисту суху миску висипаємо просіяне борошно, цукор, какао, розпушувач і ваніль.

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

Всі сухі компоненти нам потрібно гарненько перемішати.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Рідкі і сухі інгредієнти з’єднуємо і в підсумку, після вимішування, повинно вийти дуже густе однорідне тісто.

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

Потім, потрібно в окріп додати розчинну каву і розмішати до розчинення гранул.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Гарячу міцну каву швиденько вливаємо в тісто і інтенсивно перемішуємо.

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

Тепер, тісто для бурякового торта має ідеальну консистенцію для випічки. Візуально ділимо його навпіл і наливаємо у заздалегідь змащену сковорідку або форму для випікання торта.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Випікати тортик ми будемо на середньому вогні протягом тридцяти хвилин. Корж з духовки виймаємо і проколюємо зубочисткою, щоб переконатися, що тісто достатньо пропеклося. Другий корж випікаємо аналогічно першому.

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

Як оформити буряковий торт

Формувати десерт ми будемо тільки після повного охолодження коржів.

А поки вони охолоджуються, ми встигнемо приготувати заварний лимонний крем, його ще називають лимонний курд, і блискучу шоколадну глазур.

І так, коржі повністю охололи. Перший корж викладаємо на велике плоске блюдо чи тортівницю.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

І наносимо на нього товстий шар заварного лимонного курду.

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

Другий корж укладаємо зверху першого, але, зверніть увагу, що корж я поклала на крем зворотною стороною. Тобто та частина коржа, яка торкалася дна сковороди при випічці, тепер у нас зверху.

Залишки лимонного крему тонким шаром наносимо на другий корж торта. Ставимо наш домашній тортик в холодильник на півгодини, щоб крем схопився.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Далі, наносимо перший шар глазурі на торт і прибираємо його в холодильник на п’ятнадцять хвилин.

Буряково-шоколадний торт з лимонним курдом

Потім, покриваємо торт другим шаром глазурі і прибираємо його в холодне місце для просочення на шість-вісім годин.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Торт я додатково нічим не прикрашала. Шоколадна глазур трохи змішалася з лимонним курдом і поверхню торта вийшла, як ніби, мармурова.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

У розрізі шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом виглядає ще більш апетитно.

Шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом і глазур'ю

Приголомшливий смак цього десерту складно описати словами. Цікаві бурякові коржі, божественно смачний лимонний курд і шоколадна глазур, з’єднавшись воєдино, дарують нам справжній кулінарний шедевр. Спробуйте і ви приготувати такий унікальний та смачний домашній торт.