Пропоную господиням за моїм рецептом приготувати унікальний, фантастично смачний і красивий буряковий торт з лимонним курдом і шоколадною глазур’ю. Процес приготування такого незвичайного десерту не досить простий. Тому, всі етапи приготування я докладно описала в окремих рецептах і забезпечила покроково зробленими фото. Посилання на них ви знайдете по тексту рецепта. Можете бути певні, що старання ваші не пропадуть дарма, і домочадці ваші буряковий торт оцінять по заслугам.
Інгредієнти: Борошно, Буряк відварна, Ванілін, Вода, Какао, Маргарин, Розпушувач, Розчинна кава, Цукор, Шоколад, Яйце
Складові:
- буряк відварний (вінегретний) – 2 шт. середніх;
- яйця – 3 шт.;
- ванілін – 1 пакет;
- вершковий маргарин – 200 гр;
- розпушувач – 2 ч.л.;
- вода – 50 мл;
- шоколад молочний – 100 гр;
- кава розчинна – 2 ч.л.;
- порошок какао – 2 ст.л.;
- цукор – 200 гр;
- борошно – 150 гр.
Як приготувати буряковий торт з лимонним курдом і глазур’ю
Для початку, очистимо варений буряк від шкірки і натремо його на дрібній тертці. За допомогою блендера, для цього рецепту, бурячок подрібнювати я не рекомендую. При такому подрібненні можуть залишитися шматочки, які потім буде неприємно бачити в готовому торті.
Далі, вершковий маргарин потрібно нарубати ножем на невеликі кубики, а плитку шоколада просто розламати руками.
Складаємо шоколад і маргарин в алюмінієвий сотейник і ставимо топитися на повільному вогні. Не забуваємо постійно помішувати ложкою, щоб маса не пригоріла.
Яйця і натертий буряк потрібно гарненько перемішати виделкою або вінчиком в глибокій мисці.
Розтоплений шоколад з маргарином додаємо до буряково-яєчної маси і змішуємо.
Після цього, в чисту суху миску висипаємо просіяне борошно, цукор, какао, розпушувач і ваніль.
Всі сухі компоненти нам потрібно гарненько перемішати.
Рідкі і сухі інгредієнти з’єднуємо і в підсумку, після вимішування, повинно вийти дуже густе однорідне тісто.
Потім, потрібно в окріп додати розчинну каву і розмішати до розчинення гранул.
Гарячу міцну каву швиденько вливаємо в тісто і інтенсивно перемішуємо.
Тепер, тісто для бурякового торта має ідеальну консистенцію для випічки. Візуально ділимо його навпіл і наливаємо у заздалегідь змащену сковорідку або форму для випікання торта.
Випікати тортик ми будемо на середньому вогні протягом тридцяти хвилин. Корж з духовки виймаємо і проколюємо зубочисткою, щоб переконатися, що тісто достатньо пропеклося. Другий корж випікаємо аналогічно першому.
Як оформити буряковий торт
Формувати десерт ми будемо тільки після повного охолодження коржів.
А поки вони охолоджуються, ми встигнемо приготувати заварний лимонний крем, його ще називають лимонний курд, і блискучу шоколадну глазур.
І так, коржі повністю охололи. Перший корж викладаємо на велике плоске блюдо чи тортівницю.
І наносимо на нього товстий шар заварного лимонного курду.
Другий корж укладаємо зверху першого, але, зверніть увагу, що корж я поклала на крем зворотною стороною. Тобто та частина коржа, яка торкалася дна сковороди при випічці, тепер у нас зверху.
Залишки лимонного крему тонким шаром наносимо на другий корж торта. Ставимо наш домашній тортик в холодильник на півгодини, щоб крем схопився.
Далі, наносимо перший шар глазурі на торт і прибираємо його в холодильник на п’ятнадцять хвилин.
Потім, покриваємо торт другим шаром глазурі і прибираємо його в холодне місце для просочення на шість-вісім годин.
Торт я додатково нічим не прикрашала. Шоколадна глазур трохи змішалася з лимонним курдом і поверхню торта вийшла, як ніби, мармурова.
У розрізі шоколадно-буряковий торт з лимонним курдом виглядає ще більш апетитно.
Приголомшливий смак цього десерту складно описати словами. Цікаві бурякові коржі, божественно смачний лимонний курд і шоколадна глазур, з’єднавшись воєдино, дарують нам справжній кулінарний шедевр. Спробуйте і ви приготувати такий унікальний та смачний домашній торт.