Млинці на кефірі з додаванням натурального шоколаду виходять товсті, пишні і смачні. Колір – красивий шоколадний, а поверхня покрита симпатичними маленькими дірочками. Апельсиновий соус і шоколадні млинці на кефірі чудово гармонують і доповнюють один одного. Соус, приготовлений на основі сонячних тропічних фруктів, надає страві легку приємну кислинку.
Інгредієнти: Апельсин, Борошно, Вершкове масло, Какао, Кефір, Рослинна олія, Сіль, Сода, Цукор, Шоколад, Яйце
Продукти для тіста:
- шоколад – 100 грам (одна плитка);
- порошок какао – 1 стол. лож .;
- рослинна олія – 5 стол. лож .;
- кефір – 1 скл .;
- яйця – 3 штуки;
- сіль за смаком;
- сода – 0,5 чай. лож .;
- борошно – скільки буде потрібно.
- цукор – 0,5 скл .;
Продукти для соусу:
- цукор – ¼ склянки;
- апельсин – 2 штуки;
- масло вершкове – 50 грам.
Як приготувати густий апельсиновий соус
Для початку, нам потрібно апельсини очистити від шкірки.
Потім, один апельсин ми нарізаємо на маленькі шматочки, а з іншого вичавлюємо сік.
Далі, необхідно розпустити вершкове масло в сотейнику на слабкому вогні, додати в нього цукор і продовжувати розмішувати до повного розчинення кристалів цукру.
Додаємо в сотейник апельсиновий сік і шматочки нарізаного апельсина. При бажанні, допускається додати в соус невелику кількість цедри.
Соус необхідно уварювати поки він не загусне. Після того як соус буде готовий, його потрібно поставити остивати, а тим часом ми займемося приготуванням шоколадних млинців.
Як зробити шоколадні млинці на кефірі
Спочатку яєчні білки нам потрібно відокремити від жовтків.
Потім, в білки потрібно додати трохи солі і збивати їх до утворення стійкої білої піни. Далі, збиті білки ми прибираємо в прохолодне місце.
На наступному етапі необхідно в жовтки додати цукровий пісок і перетерти їх до білого кольору. Після чого до них додаємо масло і соду погашену оцтом.
Далі, шоколадну плитку, розламану на невеликі шматочки, необхідно додати в кефір і розігріваючи суміш на вогні при безперервному помішуванні, поступово довести її до температури 36-40 ° С. Після цього ємність прибираємо з вогню і не припиняємо помішувати, поки шоколадні шматочки повністю не розчиняться. Коли суміш стане однорідною – додаємо до жовткової суміші і перемішуємо.
Тепер, потрібно чверть склянки борошна змішати з порошком какао і потроху додати до шоколадно-жовткової суміші. Какао потрібно для того, щоб посилити шоколадний смак готових млинчиків. Борошняну суміш ми продовжуємо підсипати в млинцеве тісто поки воно не стане по консистенції як трохи рідкувата сметана.
І на останньому етапі, дбайливо перемішуючи тісто, додаємо в нього збиті білки.
Випікаються шоколадні млинці так, як і будь-які інші, на розпеченій сковороді змащеній шматочком сала або олією.
Після того як красиві і смачні шоколадні млинці будуть готові їх потрібно подати до столу порційно, поливши густим апельсиновим соусом.
Якщо ж млинці подаєте на загальному блюді, то соус до них ставиться в соуснику.