Шоколадні млинці на кефірі і густий апельсиновий соус до млинців – рецепт і приготування

Млинці на кефірі з додаванням натурального шоколаду виходять товсті, пишні і смачні. Колір – красивий шоколадний, а поверхня покрита симпатичними маленькими дірочками. Апельсиновий соус і шоколадні млинці на кефірі чудово гармонують і доповнюють один одного. Соус, приготовлений на основі сонячних тропічних фруктів, надає страві легку приємну кислинку.

Шоколадні млинці на кефірі з апельсиновим соусом

Продукти для тіста:

  • шоколад – 100 грам (одна плитка);
  • порошок какао – 1 стол. лож .;
  • рослинна олія – 5 стол. лож .;
  • кефір – 1 скл .;
  • яйця – 3 штуки;
  • сіль за смаком;
  • сода – 0,5 чай. лож .;
  • борошно – скільки буде потрібно.
  • цукор – 0,5 скл .;

Продукти для соусу:

  • цукор – ¼ склянки;
  • апельсин – 2 штуки;
  • масло вершкове – 50 грам.

Як приготувати густий апельсиновий соус

Для початку, нам потрібно апельсини очистити від шкірки.

Потім, один апельсин ми нарізаємо на маленькі шматочки, а з іншого вичавлюємо сік.

Далі, необхідно розпустити вершкове масло в сотейнику на слабкому вогні, додати в нього цукор і продовжувати розмішувати до повного розчинення кристалів цукру.

Додаємо в сотейник апельсиновий сік і шматочки нарізаного апельсина. При бажанні, допускається додати в соус невелику кількість цедри.

Соус необхідно уварювати поки він не загусне. Після того як соус буде готовий, його потрібно поставити остивати, а тим часом ми займемося приготуванням шоколадних млинців.

Як зробити шоколадні млинці на кефірі

Спочатку яєчні білки нам потрібно відокремити від жовтків.

Потім, в білки потрібно додати трохи солі і збивати їх до утворення стійкої білої піни. Далі, збиті білки ми прибираємо в прохолодне місце.

На наступному етапі необхідно в жовтки додати цукровий пісок і перетерти їх до білого кольору. Після чого до них додаємо масло і соду погашену оцтом.

Далі, шоколадну плитку, розламану на невеликі шматочки, необхідно додати в кефір і розігріваючи суміш на вогні при безперервному помішуванні, поступово довести її до температури 36-40 ° С. Після цього ємність прибираємо з вогню і не припиняємо помішувати, поки шоколадні шматочки повністю не розчиняться. Коли суміш стане однорідною – додаємо до жовткової суміші і перемішуємо.

Тепер, потрібно чверть склянки борошна змішати з порошком какао і потроху додати до шоколадно-жовткової суміші. Какао потрібно для того, щоб посилити шоколадний смак готових млинчиків. Борошняну суміш ми продовжуємо підсипати в млинцеве тісто поки воно не стане по консистенції як трохи рідкувата сметана.

І на останньому етапі, дбайливо перемішуючи тісто, додаємо в нього збиті білки.

Випікаються шоколадні млинці так, як і будь-які інші, на розпеченій сковороді змащеній шматочком сала або олією.

Після того як красиві і смачні шоколадні млинці будуть готові їх потрібно подати до столу порційно, поливши густим апельсиновим соусом.

Шоколадні млинці на кефірі з апельсиновим соусом

Якщо ж млинці подаєте на загальному блюді, то соус до них ставиться в соуснику.

Шоколадні млинці на кефірі з апельсиновим соусом