Пропонуємо вам рецепт, за яким можна приготувати неймовірно смачне шоколадне печиво макаронс, на італійській мерензі за рецептом П’єра Ерме. Цей десерт не так складно приготувати як може здатися на перший погляд. Вам просто треба дотримуватися всіх рекомендацій, вказаних в рецепті і тоді у вас вийде чудове печиво.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Вода, Гіркий шоколад, Какао, Мигдалеве борошно, Розчинна кава, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Кухня: Французька кухня
Для приготування цього десерту, треба взяти такі інгредієнти.
Для тіста:
- 150 грамів мигдального борошна;
- 150 грамів цукрової пудри;
- 10 грамів какао-порошку (близько 2 чайних ложок);
- 5 грамів (або 1 чайну ложку) розчинної кави;
- 55 грамів яєчних білків (2 яйця середнього розміру);
- 30 грамів чорного шоколаду.
Для сиропу:
- 150 грамів цукрової пудри (або звичайний цукор);
- 37 грамів води;
- 55 грамів яєчних білків
Для кавово-шоколадного ганашу:
- 90 грамів вершків 33%;
- 150 грамів чорного шоколаду (вміст какао не менше 70%);
- 5 грамів (або 1 чайна ложка) розчинної кави;
- 30 грамів вершкового масла 72%.
Зміст
Як зробити печиво макарони в домашніх умовах
Як приготувати кавово-шоколадний ганаш
Треба розламати та порубати на шматочки шоколад і скласти їх в термостійку ємність. Далі вилийте вершки в кухлик, додайте каву і поставте на вогонь. Почекайте, доки все нагріється до 80-ти градусів за Цельсієм та залийте шоколад. До речі, вершки треба час від часу помішувати, доки вони гріються. Потім дайте суміші постояти 1 хвилину, додайте масло і знову перемішайте масу так, аби вона стала однорідною. Ваш ганаш готовий, лишилося накрити його плівкою та поставити в холод.
Як готувати печиво макаронс
Мигдалеве борошно, цукрову пудру, какао і каву просійте через сито чи друшляк в миску, та перемішайте вінчиком.
Далі долийте білки і перемішайте. Потім поставте шоколад на водяну баню, аби він розтопився. Дивіться, щоб вода не діставала до ємності, в якій лежить шоколад. Коли він розтане – зразу ж додайте суміш борошна з пудрою та білками, перемішайте масу, аби вона вийшла однорідною та густою.
Як робити італійську меренгу для печива
Візьміть кухоль, налийте в нього воду, в центр всипте пудру та проставте на вогонь. Тепер варіть сироп, але не помішуючи його ложкою. Кухлик можна лише похитувати зі сторони в сторону. Варіть сироп, доки він не перетвориться в карамель і обов’язково слідкуйте за температурою. Вона має дійти до 118-ти градусів за Цельсієм – тоді ваш карамелізований сироп буде готовий.
Коли карамель охолоне до 100 градусів за Цельсієм, почніть збивати білки до м’яких піків.
Не перестаючи збивати білки, знизьте швидкість і долийте тонкою цівкою карамель. Як тільки влили карамель, знову збільшіть швидкість, збийте до гладкої, блискучої маси і стійких піків.
За допомогою лопатки введіть меренгу в мигдалеву суміш в три прийоми.
Як правильно відсадити макаронс
Візьміть силіконовий килимок та викладіть на нього тісто у вигляді коржиків. Робіть це за допомогою шприца. Слідкуйте, щоб коржики мали однаковий розмір. Замість килимка також можна використати харчовий папір. Але на ньому має бути тефлонове покриття. Щоб було зручніше робити однакові коржики – можна нанести на папір трафарет. Але кола треба малювати по зворотній стороні.
Далі лишіть коржі на 30-45 хвилин (час залежить від вологості в приміщенні).
Перевірте печиво, торкнувшись до нього пальцем – якщо тісто не липне, значить можна починати випікання.
Як випікати макаронс
Поставте силіконовий килимок з печивом в духовку, розігріту до 160-ти градусів за Цельсієм на 9 хвилин (П’єр Ерме рекомендує ставити на 7 хвилин та розігрівати до 150-ти градусів за Цельсієм).
На п’ятій хвилині випікання відкрийте та закрийте дверцята духовки. Так ви випустите пар що накопичився а значить, печиво не буде вологим. Так само зробіть і на 7-й хвилині.
Коли час вичерпається, дістаньте печиво з духовки, перекладіть на холодну поверхню і почекайте, доки воно повністю не вистигне. У правильно приготованих макаронс сформована спідничка (яка є їх особливістю) і вони виходять рівними, наче лакованими.
Тепер прийшов час зібрати печиво.
Це зробити просто. Треба взяти дві половинки, на одну з них нанести ганаш за допомогою кондитерського шприца, а другою половинкою накрити.
Лишіть смаколики ще на деякий час в холодному місці, а потім сміливо можете подавати їх в якості десерту. Всі любителі солодкого точно високо оцінять таку смакоту.