Шоколадне безе або меренга з горіхами в духовці

Переважній більшості людей подобається все шоколадне, тому, рецепт шоколадного безе саме для таких ласунів. Їхній увазі пропонується спосіб приготування не просто звичайних безешок, а кошиків з горіхами. Вони обов’язково підкорять серця тих, хто вперше їх спробує. Для того, щоб легше орієнтуватися під час процесу приготування, рецепт покроково ілюстрований фотографіями. Така смакота, як шоколадне безе з горіхами, варта того, аби бути в записнику кожної господині.

Складники:

  • 2 яєчні білки;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. з верхом какао-порошку;
  • 100 грамів волоських чи будь-яких інших горіхів;
  • щіпка ванілі;
  • щіпка лимонної кислоти.

Як зробити шоколадне безе в домашніх умовах з горіхами в духовці

Спочатку, в глибокій посудині, з допомогою міксера слід збити холодні яєчні білки, до утворення стійкої пінної маси.

Шоколадне безе або меренги з горіхами в духовці

Потім, не зупиняючи процес збивання, акуратно, щоб не білки “сіли”, потрібно всипати цукровий пісок, лимонну кислоту та ваніль.

Шоколадне безе або меренги з горіхами в духовці

Насамкінець, треба додати столову ложку какао-порошку (з маленькою гіркою). Якщо комусь до вподоби дуже шоколадна випічка, то можна додати й дві ложки какао.

Шоколадне безе або меренги з горіхами в духовці

Для того щоб какао-порошок рівномірно розподілився, шоколадну пінну масу необхідно перемішувати акуратно.

Меренги, що на фото, зроблені в формі кошиків (з допомогою кондитерського шприца чи мішечка, які слід наповнити шоколадною пінною білковою масою) в їх середину потрібно буде ставити горіхи. Спочатку, необхідно сформувати круглу основу, а потім, по колу, бортики потрібної висоти.

Шоколадне безе або меренги з горіхами в духовці

Горіхи будь-якого сорту, насамперед, звичайно ж, треба очистити, а потім, наповнити ними кошики (на фото це дуже добре видно).

Шоколадне безе з горіхами

Для того щоб випікати шоколадні меренги, попередньо розігрівати духовку не потрібно. Необхідно просто ввімкнути її на мінімальну температуру (десь, 110 °C).

Шоколадне безе з горіхами

Випікатися шоколадне безе з горіхами повинно біля 60-75 хвилин. Все залежить від розміру кошиків. Відразу ж після приготування вони можуть здаватися м’якими, але коли остигнуть, то матимуть звичайну повітряну структуру, яка має бути в такої випічки. Через це, знімати з форми їх варто тоді, коли вони охолонуть.

Шоколадне безе з горіхами

Готові шоколадні меренги з горіхами – це повітряні, хрусткі та дуже ситні ласощі.