Переважній більшості людей подобається все шоколадне, тому, рецепт шоколадного безе саме для таких ласунів. Їхній увазі пропонується спосіб приготування не просто звичайних безешок, а кошиків з горіхами. Вони обов’язково підкорять серця тих, хто вперше їх спробує. Для того, щоб легше орієнтуватися під час процесу приготування, рецепт покроково ілюстрований фотографіями. Така смакота, як шоколадне безе з горіхами, варта того, аби бути в записнику кожної господині.
Інгредієнти: Білок, Ваніль, Горіхи, Какао, Лимонна кислота, Цукор
Складники:
- 2 яєчні білки;
- 6 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. з верхом какао-порошку;
- 100 грамів волоських чи будь-яких інших горіхів;
- щіпка ванілі;
- щіпка лимонної кислоти.
Як зробити шоколадне безе в домашніх умовах з горіхами в духовці
Спочатку, в глибокій посудині, з допомогою міксера слід збити холодні яєчні білки, до утворення стійкої пінної маси.
Потім, не зупиняючи процес збивання, акуратно, щоб не білки “сіли”, потрібно всипати цукровий пісок, лимонну кислоту та ваніль.
Насамкінець, треба додати столову ложку какао-порошку (з маленькою гіркою). Якщо комусь до вподоби дуже шоколадна випічка, то можна додати й дві ложки какао.
Для того щоб какао-порошок рівномірно розподілився, шоколадну пінну масу необхідно перемішувати акуратно.
Меренги, що на фото, зроблені в формі кошиків (з допомогою кондитерського шприца чи мішечка, які слід наповнити шоколадною пінною білковою масою) в їх середину потрібно буде ставити горіхи. Спочатку, необхідно сформувати круглу основу, а потім, по колу, бортики потрібної висоти.
Горіхи будь-якого сорту, насамперед, звичайно ж, треба очистити, а потім, наповнити ними кошики (на фото це дуже добре видно).
Для того щоб випікати шоколадні меренги, попередньо розігрівати духовку не потрібно. Необхідно просто ввімкнути її на мінімальну температуру (десь, 110 °C).
Випікатися шоколадне безе з горіхами повинно біля 60-75 хвилин. Все залежить від розміру кошиків. Відразу ж після приготування вони можуть здаватися м’якими, але коли остигнуть, то матимуть звичайну повітряну структуру, яка має бути в такої випічки. Через це, знімати з форми їх варто тоді, коли вони охолонуть.
Готові шоколадні меренги з горіхами – це повітряні, хрусткі та дуже ситні ласощі.