Шніцель з капусти з сиром і начинкою з овочів

Шніцель з капусти з начинкою з овочів і сиру – це австрійський традиційний рецепт. Але ми пропонуємо вам трохи змінений варіант, в якому крім сиру додаються ще і овочі в вигляді ікри.

Отже, для приготування страви треба взяти:

  • 600 грамів білокачанної капусти;
  • 300 грамів м’якого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 пучок петрушки (тільки листя);
  • 1 чайну ложку сухого орегано;
  • 2-3 грами меленого чорного перцю;
  • 5 грамів дрібної морської солі;
  • 1 столову ложку 52% -57% майонезу;
  • 1 столову ложку горіхів кешью;
  • 3 столові ложки баклажанної ікри.

Для панірування:

  • 2 столові ложки пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • 4 столові ложки сухарів для панірування;
  • олію для фритюру.

Зміст

Як приготувати шніцель з капусти з сиром і начинкою з овочів

Спочатку треба підготувати листя капусти. Для цього відокремте їх від качана, опустіть в киплячу воду та потримайте 1-1,5 хвилини. Далі витягніть листочки та розкладіть на дошці. Посипте їх спеціями і орегано та пробийте тендерайзером, аби капуста добре просочилася спеціями. Якщо такого пристрою нема – зробіть проколи виделкою чи тонкі надрізи ножем.

Шніцель з капусти з сиром і начинкою з овочів

Як готувати сирну начинку

Спочатку обсмажте кешью на пательні, повністю охолодіть і поріжте ножем. Часник витисніть через прес, а листя петрушки дрібно поріжте. Сир треба потерти на крупній тертці. Тепер з’єднайте ці інгредієнти, додайте майонез, добре перемішайте.

Шніцель з капусти з сиром і начинкою з овочів

Візьміть листочок (можна зразу два, якщо вони маленькі), викладіть в центр начинку та загорніть конвертик.

Шніцель з капусти з сиром і начинкою з овочів

В деякі листи можна покласти ікру і також загорнути.

Шніцель з капусти з сиром і начинкою з овочів

Як посмажити шніцель на сковороді

Розігрійте олію в пательні, а тим часом зробіть паніровку для шніцелів. Для цього всипте в окремі тарілки борошно і панірувальні сухарики, а також окремо вбийте і збовтайте яйце. Далі опускайте шніцелі спочатку в борошно, потім в яйце, потім в сухарі, і кладіть на пательню.  Шніцелі треба обсмажити з двох сторін до золотої хрусткої скоринки.

Шніцель з капусти з сиром і начинкою з овочів

Ось так мають виглядати готові шніцелі.

Шніцель з капусти з начинкою з овочів

Сирні шніцелі просто чудові, але і овочеві теж нівроку.

Шніцель з капусти з сиром

Готуйте такі ароматні та низькокалорійні страви і завжди їжте тільки смачне.