Шніцель з капусти з начинкою з овочів і сиру – це австрійський традиційний рецепт. Але ми пропонуємо вам трохи змінений варіант, в якому крім сиру додаються ще і овочі в вигляді ікри.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Борошно, Горіхи кешью, Зелень петрушки, Майонез, Панірувальні сухарі, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сир, Сіль, Спеції, Часник, Яйце
Кухня: Австрійська кухня
Отже, для приготування страви треба взяти:
- 600 грамів білокачанної капусти;
- 300 грамів м’якого сиру;
- 1 зубчик часнику;
- 1 пучок петрушки (тільки листя);
- 1 чайну ложку сухого орегано;
- 2-3 грами меленого чорного перцю;
- 5 грамів дрібної морської солі;
- 1 столову ложку 52% -57% майонезу;
- 1 столову ложку горіхів кешью;
- 3 столові ложки баклажанної ікри.
Для панірування:
- 2 столові ложки пшеничного борошна;
- 2 яйця;
- 4 столові ложки сухарів для панірування;
- олію для фритюру.
Зміст
Як приготувати шніцель з капусти з сиром і начинкою з овочів
Спочатку треба підготувати листя капусти. Для цього відокремте їх від качана, опустіть в киплячу воду та потримайте 1-1,5 хвилини. Далі витягніть листочки та розкладіть на дошці. Посипте їх спеціями і орегано та пробийте тендерайзером, аби капуста добре просочилася спеціями. Якщо такого пристрою нема – зробіть проколи виделкою чи тонкі надрізи ножем.
Як готувати сирну начинку
Спочатку обсмажте кешью на пательні, повністю охолодіть і поріжте ножем. Часник витисніть через прес, а листя петрушки дрібно поріжте. Сир треба потерти на крупній тертці. Тепер з’єднайте ці інгредієнти, додайте майонез, добре перемішайте.
Візьміть листочок (можна зразу два, якщо вони маленькі), викладіть в центр начинку та загорніть конвертик.
В деякі листи можна покласти ікру і також загорнути.
Як посмажити шніцель на сковороді
Розігрійте олію в пательні, а тим часом зробіть паніровку для шніцелів. Для цього всипте в окремі тарілки борошно і панірувальні сухарики, а також окремо вбийте і збовтайте яйце. Далі опускайте шніцелі спочатку в борошно, потім в яйце, потім в сухарі, і кладіть на пательню. Шніцелі треба обсмажити з двох сторін до золотої хрусткої скоринки.
Ось так мають виглядати готові шніцелі.
Сирні шніцелі просто чудові, але і овочеві теж нівроку.
Готуйте такі ароматні та низькокалорійні страви і завжди їжте тільки смачне.