Щука смажена з цибулею на сковороді - смачно та просто

Щука смажена з цибулею на сковороді – смачно та просто

Свіжий улов річкової риби, видобутий власноруч чоловічою половиною сімейства, не може не радувати господиню. З щук виходить чудова юшка і котлети, але особливо цінується в нашій родині щука смажена з цибулею на сковороді. Лук, який, разом з рибою готується у сковороді, стає відмінним доповненням до ніжного м’яса риби, оповитого хрусткою скоринкою. Всі подробиці про те, як правильно смажити щуку таким способом ви можете дізнатися з мого покроково оформленого рецепту з фото.

Все, що нам знадобиться це:

  • свіжа риба щука;
  • сіль;
  • борошно;
  • цибуля;
  • рослинна олія.

Як правильно випотрошити щуку

Перш, ніж почати готувати свіжу рибу, насамперед, її потрібно почистити і випотрошити. Швидко очистити щуку не так просто. При обробці, вона виділяє велику кількість слизу, що значно ускладнює видалення з тушки луски. Але з цим завданням я, достатньо легко пораюся використовуючи спеціальний ніж для чищення риби. Якщо ж не маєте такого, то підійде і звичайний. Просто почистити рибу вийде не так швидко.

Смажена щука з цибулею

Наступним етапом будемо потрошити щуку. Розпорюємо рибі черевце і вичищаємо її зсередини.

Далі, відрізаємо голову і ножиком з гострим лезом вирізаємо плавники.

Тушку нарізаємо на порційні шматочки довжиною 4-5 сантиметрів.

Після цього, я, зазвичай, шматочки риби посипаю невеликою кількістю солі і даю їм час нею просочитися.

Смажена щука з цибулею

Голову і плавники можна в подальшому пустити на варіння юшки. До речі, ви можете ознайомитися з етапами приготування цього смачного рибного супа, подивившись мій  покроковий рецепт з фото.

Як смажити щуку на сковороді з цибулею

Спершу будемо смажити щуку в борошні. Для цього, в тарілку засипаємо борошно і додаємо до неї половину чайної ложки солі. Перш, ніж обваляти в цій суміші  рибу, не забуваємо продукти перемішати.

Смажена щука з цибулею

Шматочки щуки поміщаємо в борошно і, перевертаючи їх, добиваємося рівномірного розподілу муки по поверхні риби.

Смажена щука з цибулею

Викладаємо рибу в муці на розпечену сковороду. Потужність конфорки при смаженні встановлюємо на середнє значення.

Смажена щука з цибулею

Після того, як одна сторона гарненько зарум’яниться, перевертаємо всі шматочки на другий бік.

Смажена щука з цибулею

Одну цибулину середнього розміру чистимо і нарізаємо півкільцями. Бажано, щоб сорт цибулі був соковитий і в міру гіркий.

Смажена щука з цибулею

Якщо ви любите сильно засмажену цибулю карамельного кольору, то майже відразу після того, як перевернули рибу на іншу сторону, слід додати нарізку з цибулі. Для цього, шматочки риби зміщаємо на сковороді в сторону, звільняючи місце для цибулі.

Смажена щука з цибулею

Я люблю напівпрозору м’яку цибулю без потемнілих місць, з яскравим ароматом. Тому, нарізку я додаю до риби тільки тоді, коли нижня частина шматочків вже почне трішки червоніти. Це, приблизно, через 5 хвилин після обертання.

Щука смажена на сковороді з цибулею в борошні

Цибулю потрібно постійно перемішувати лопаткою, щоб вона готувалася рівномірно. Готова смажена щука просто розкладається на тарілки. Зверху на хрустку скоринку викладаємо обсмажену цибулю.

Смажена щука з цибулею в борошні

Для прикраси цю пісну страву можна посипати нарізкою зі свіжого зеленого пера цибулі.

Щука смажена на сковороді з цибулею в борошні

Сподіваюся, що таке приготування смаженої щуки буде вам до смаку і не тільки під час посту. Смачного! ?