Пряна і дуже смачна щука маринована в оцті з цибулею і спеціями – відмінно прикрасить святкове застілля і доповнить повсякденне меню. Спосіб приготування такої рибної закуски абсолютно універсальний і підходить для маринування будь-якої риби. Щука в маринаді швидкого приготування за моїм рецептом виходить ароматною і з насиченим смаком. Спробуйте приготувати таку нехитру закуску з риби, а покроково оформлений фото-рецепт допоможе не тільки смачно і правильно замаринувати щуку в домашніх умовах, але і легко, просто, швидко! До речі, знаєте як часто називають таку страву? Оселедець з щуки! ?
Інгредієнти: Олія рослинна, Оцет, Сіль, Суміш перців, Цибуля, Щука
Складові:
- щука – 1 шт.;
- сіль;
- олія рослинна – 2 ст.л.;
- оцет;
- суміш перців;
- цибуля – 1 шт.
Як маринувати щуку в оцті, з цибулею і спеціями в домашніх умовах
Перш ніж приступити до приготування страви, потрібно обробити щуку – очистити від луски і нутрощів, прибрати плавники, голову і хвіст. Далі, потрібно гарненько вимити рибку. На шматочки можна нарізати і цілу тушку (разом з хребтом і кістками), але якщо хочете смачно їсти мариновану щуку, то я рекомендую розбирати її далі і отримати філе щуки на шкірі (без кісток).
І так, нарізати шматочками можете або філе щуки без кісток, або цільну очищену та випотрошену щуку. Як видно на фото – я віддала перевагу філе. ?
У судочку гарненько засипати рибу сіллю, щоб кожен шматочок мав можливість добре просолитися, і відправити в холодильник на три години.
Тим часом, можна нарізати цибулю на тонкі півкільця і засипати в банку разом з дрібкою цукру і сумішшю перців.
Через 3 години можемо промити рибу від солі і відкинути на друшляк. Потім, залити просолені шматочки оцтом. Оцту потрібно стільки, щоб він покривав шматочки щуки цілком. Залишити так ще на три години.
Злити оцет з риби і помістити шматочки щуки в банку з цибулею. Ретельно перемішати, додати масло і закупорити банку капроновою кришкою. Потрясти баночку і відправити на добу в холодильник.
Щука маринована в оцті з цибулею і спеціями готова! Такий простий рецепт швидкого приготування забезпечує смачний і неймовірно ароматний результат! Як бачите, навіть якийсь спеціальний маринад для щуки робити не треба.
Дуже смачна маринована щучка відмінно доповнить будь-яке застілля навіть у піст. Холодна закуска з цієї річкової риби відмінно поєднується з гарнірами з картоплі чи рису, з овочевими закусками і просто з грінками. Смачного!
Маринована щука з цибулею, оцтом і сумішшю перців здивує смаком і неймовірним пікантним ароматом! Блюдо просте і швидке в створенні, не вимагає безлічі продуктів або зусиль для приготування. Така рибна закуска абсолютно універсальна в подачі і добре прикрасить будь-яке, а не тільки пісне меню. Перевагою такого способу домашньої засолювання риби є те, що щука швидко маринується і повністю позбавляється від річкового запаху. Спробуйте приготувати таку смакоту в домашніх умовах і ви точно здивуєтеся, якою же смачною може бути щука. Не дарма рецепт називають Оселедець з щуки! ?
А автор цього відео-рецепта пропонує свій, відмінний від наведеного вище, спосіб маринування. З відео ви дізнаєтеся як посолити щуку шматочками смачно в розсолі, після чого замаринувати їх ще і в оцтовому маринаді. Правда, щука маринована в оцті з цибулею за цим рецептом, з’явиться на вашому столі за більш тривалий проміжок часу. Але, може бути вам більше сподобається цей відео-рецепт приготування.