Апетитний домашній шашлик – найсмачніша м’ясна страва, яку, частіше за все, ми звикли смажити в літній сезон на природі з використанням мангала. Шкода, не завжди є така можливість. Але маючи кулінарний досвід господині знайшли вихід. Адже, можна приготувати шашлики і в духовці! Наша сьогоднішня пропозиція – посмажити шашлик з курки в духовці, просто на деко. Така гаряча м’ясна закуска виходить дуже смачною, ситною і соковитою. Зацікавило?! Подробиці демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Куркума, Курячі стегна, Майонез, Паприка, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус, Цибуля
Складові:
- будь-які частини курки (наприклад, стегна або грудка) – 800 гр;
- майонез (ваш улюблений) – 3 ст. ложки;
- соєвий соус – 40 мл;
- сіль – мала щіпка;
- паприка солодка (мелена) – щіпка;
- куркума – щіпка;
- цибуля – 1 велика головка;
- олія рослинна – 3 ст. ложки.
Як зробити шашлик з курки в духовці
Приготування починаємо з того, що попрацюємо з курячими стегнами – готувати шашлик сьогодні я буду саме з цієї частини. Куряче м’ясо повинно бути розмороженим заздалегідь. Потім, стегна потрібно розділити на дві половинки. Викладаємо заготовлені шматочки у містку миску.
Додаємо відразу спеції для маринування. У нас це: зовсім трохи солі (пам’ятаєте, що ми використовуємо ще й соєвий соус), паприка і куркума.
Додаємо слідом майонез і підливаємо до інгредієнтів соєвий соус.
Великими шматками нарізаємо ріпчасту, очищену від лушпиння, цибулю. Нарізку викладаємо до курячих шматочків і інгредієнтів маринаду. Добре вимішуємо всі викладені до миски продукти. Маринувати курку потрібно хоч пару годинок.
Коли прийшов час запікати шашлик з курки в духовці, змащуємо поверхню деко маслом і викладаємо наші замариновані шматочки курочки. Відправляємо шашлик в духовку, приблизно, на годину. Температуру виставляємо на 200-210 градусів.
Наш смачний курячий шашлик готовий до трапези!
Пригощайтесь смачно запеченим курячим м’ясом разом з улюбленими соусами, овочами і зеленню!
Погодьтеся, що такий простий у виконанні рецепт дає можливість навіть починаючим освоювати кулінарні знання господиням швидко і просто приготувати дуже смачний і соковитий курячий шашлик в духовці. А як аналогічне блюдо готуєте ви?