Шаровий грибний салат з шинкою, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Прикрасою будь-якого святкового столу по праву можна вважати шарові салати. Адже вони виглядають яскраво, зазвичай, дуже ситні та смачні і, що саме головне, дуже різноманітні. Можна обрати рецепт зі складом інгредієнтів на будь-який смак. Сьогодні пропоную зробити гармонійний та пікантний за смаком шаровий грибний салат з шинкою, яйцями, чіпсами і корейської морквою. Як бачите, готується він із доступних інгредієнтів, які легко знайти в магазині. Його можна приготувати в якості повсякденної страви або ж урізноманітнити ним святкове меню. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування.

Інгредієнти для салату:

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

  • морква по- корейські;
  • шинка (можна замінити відварною яловичиною, свининою або крайній випадок вареною ковбасою);
  • мариновані гриби (найкраще підходять шампіньйони);
  • відварні курячі яйця;
  • чіпси;
  • твердий сир;
  • майонез.

Як приготувати шаровий салат з шинкою і грибами, чіпсами і корейської морквою

Перед викладанням шарів салату підготуємо всі компоненти. Шинку (або іншу м’ясну складову) нарізаємо соломкою, сир та яйця натираємо на велику тертку. Гриби нарізаємо тонкими пластинками. Чіпси необхідно злегка подрібнити, покатавши скалкою на дошці чи за допомогою товкачика для пюре.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Далі, вибираємо посуд для формування та подальшої подачі на стіл салату, наприклад, глибоку скляну миску. Першим шаром викладаємо моркву по-корейські та змащуємо її майонезом.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Наступною в салат відправляємо шинку і повторюємо шар майонезу.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Далі рівномірно розкладаємо грибні слайси. Як на мій смак останні шари салату не потребують  змащування майонезом, але ви можете додавати його після кожного шару.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Наступним шаром викладаємо терті яйця.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Зверху посипаємо крихтою чіпсів. Шари салату бажано трохи утрамбовувати.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Останнім додаємо в салат тертий сир.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Залишається прикрасити верхівку салату і можна подавати на стіл. В якості декору можна використати моркву по-корейські, шинку чи свіжу зелень.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Як бачите, цей салат з шинкою та грибами готується дуже просто. Більшість компонентів не потребують термічної обробки, тому, багато часу на приготування не потрібно. А ось результат точно вартий докладених зусиль.

Листковий салат з шинкою, грибами, яйцями, чіпсами і корейської морквою

Поєднання компонентів салату забезпечую ніжний та водночас пікантний смак страви. Готувати його краще безпосередньо перед подачею на стіл, щоб чіпси зберегли свої хрусткі властивості. Відмінне гастрономічне доповнення для нашого листкового салату – гарнір з картоплі.

Шаровий грибний салат – відео-рецепти

Пропоную дізнатись і про інші нові варіанти приготування смачних та красивих салатів з грибами викладених шарами.

Смачного вам та успішних кулінарних експериментів!