Всім відомо, що китайці є великими витівниками. Їм вдається приготувати щось цілком їстівне з усього, що росте, ходить, плаває, літає і, навіть, повзає. А коли мова йде про продукти, які є свідомо їстівними, то тут жителям Піднебесної немає рівних. Залишається лише дивуватися, які кулінарні шедеври в них народжуються. Ось, наприклад, китайські листкові коржі з м’ясом і цибулею виходять шалено смачними. Приготувати їх можна дуже просто, якщо детально ознайомитися з рецептом, який покроково оформлений фотографіями.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Горілка, Корінь імбиру сирої, М'ясний фарш, Олія рослинна, Перець червоний і чорний, Соєвий соус, Цибуля зелена, Часник
Кухня: Китайська кухня
Як приготувати китайські коржі з м’ясом і цибулею
Насамперед, необхідно замісити прісне тісто за звичайним примітивним рецептом:
- 240 мілілітрів теплої води;
- 400 грамів борошна.
Навіть, не додаючи солі, тому що в начинці її буде достатньо. Тісто можна замішувати руками або в хлібопічці. Після цього, його слід загорнути харчовою плівкою і залишити на деякий час, доки готується начинка.
Склад начинки можна назвати витонченішим. Для початку, варто підготувати десь 800 грамів будь-якого фаршу. Китайцям подобається досить жирний свинячий, але дієтичний курячий також підійде. Цибулю необхідно використовувати зелену, близько 300 грамів, але частину можна замінити й звичайною ріпчастою. Ще потрібно підготувати 4-5 зубків часнику, шматочок сирого імбирного кореня (1 ст. л.), 4 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. горілки, чорний і червоний мелений перець. Ще знадобиться дрібка цукрового піску, щоб гармонізувати смак. Саме цей момент є основним принципом китайської кухні.
Цибулю слід дрібно нарізати, імбир почистити та потерти на дрібній тертці, часник дрібно нарізати або пропустити через спеціальний пристрій. Чорний та червоний перець краще змолоти, тоді вони будуть особливо ароматними. Соєвий соус у різних виробників іноді значно відрізняється солоністю, тому варто спочатку влити його трохи, а після перемішування фаршу додати решту.
Фарш виходить незвично рідкуватим, але горілка та масло допомагають йому не розшаровуватися.
Тісто за цей час, вилежиться і набуде потрібної еластичності. Його необхідно розділити на 8 шматків. Взявши один, інші знову потрібно обгорнути плівкою, щоб не обвітрювалися.
На дошці, підсипаній борошном, потрібно розгорнути шматок тіста та розкачати його в тонкий пласт (діаметром 22-25 см – під розмір сковороди, краще готувати в даній посудині, що має товсте дно та кришку).
На ¾ площі коржа потрібно рівномірно викласти восьму частину фаршу, залишивши відстань від краю на 1-1,5 см. Одна четвертинка має бути незаповнена.
Потім, за допомогою гострого ножа чи спеціального різака потрібно зробити надріз від краю до центру коржа. Шматок тіста, без фаршу, слід підняти та накрити ним першу чверть пласту.
Після цього, тісто необхідно розгладити від центру до відкритих країв, стараючись “виганяти” повітря, а потім скласти корж ще у чверть.
Далі, потрібно ще додати фаршу й вийде готовий листковий китайський коржик з м’ясом у чверть кола.
Ще раз розгладивши його, злегка натиснувши на нього руками чи ледь (без натиску) пройшовшись по ньому качалкою, виганяючи повітря, потрібно акуратно й ретельно позліплювати тісто по незакритому радіусу та краю.
Сформовані коржі необхідно помістити на суху гарячу (але не розігріту до максимуму) сковорідку з товстим дном та накрити кришкою. Пектися вони повинні з однієї сторони 3-5 хвилин.
Потім, корж слід перевернути та допекти до готовності під кришкою ще 3-5 хвилин.
Готові китайські коржі з м’ясом потрібно рясно змастити розтопленим вершковим маслом. Це дуже просто. Необхідно просто відрізати шматочок масла, помістити його на гарячий корж, почекати доки воно розтане, а потім рівномірно, з допомогою пензлика, змастити ним всю поверхню коржа.
Готові коржі з начинкою варто скласти один на одного й накрити серветкою, таким чином вони стануть м’якшими й ніжнішими.
Китайськими листковими коржами краще смакувати ще в гарячому вигляді, але й холодні вони мають приємний смак. Це страва дуже ситна. Одного чи двох коржів вистачить, щоб нагодувати дорослого чоловіка. Начинка виходить соковитою, з оригінальним пряним смаком і ароматом, але при цьому бульйон з коржа не витікає, як, наприклад, з чебурека.
Китайські коржі з м’ясом ще й дуже “вигідні”, тому що їх можна остудити, обмотати харчовою плівкою та відправити в морозилку на потім. Коли захочеться чогось смачного й ситного, страву потрібно буде лише вийняти та поставити в мікрохвильовку на 3-5 хвилин. Смак буде таким, ніби китайські коржі з м’ясом тільки що зі сковорідки.