Цього разу на десерт буду готувати смачний маковий млинцевий торт з заварним кремом на шафранових млинцях. Всі господині готують тонкі млинці по своїм найулюбленішим та перевіреними рецептами. І я не є винятком. Сьогоднішній ділюся не тільки моїм улюбленим рецептом шафранових млинців, але всіма нюансами як з них зробити соковитий і ніжний шафрановий млинцевий тор з маковим заварним кремом. Всі свої напрацювання зібрала в простий, покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Заварний крем, Макова начинка, Молоко, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Шафран, Яйце
Для шафранових млинців знадобиться:
- 3 великих курячих яйця;
- 1 ч.ложка сухого шафрану;
- 700 мл 4% молока;
- ¼ ч. ложки дрібної морської солі;
- 80 грам білого цукру + 2 грами ванілі;
- 300 грам пшеничного борошна вищого сорту;
- 50 мл рослинної олії.
Для макового крему знадобиться:
- 1 порція заварного крему Патісьер;
- 1 порція макової начинки.
Зміст
Як готувати шафрановий млинцевий тор з маковим заварним кремом
Як спекти шафранові млинці
Починаючи замішувати тісто, поміщаємо необхідну кількість шафрану в невелику ємність і заливаємо його добре прогрітим молоком (90-100 мл). У теплому молоці шафран швидше розкриє всі свої знамениті якості.
У діжі міксера змішуємо яйця з сіллю і збиваємо їх до появи легкої піни. Тепер всипаємо цукор і частково вводимо просіяне борошно, змішуємо. Далі, вводимо по черзі молоко і борошно. Це потрібно робити так, щоб уникнути утворення грудок. Останнім етапом вливаємо молоко з шафраном. Потім, підігріваємо на млинцевій сковороді олію до теплого стану і додаємо її до тіста. Ретельно перемішуємо.
Випікаємо тонкі шафранові млинці на сковороді і даємо їм час охолонути.
Як приготувати маковий заварний крем
Поки млинці остигають, просто змішуємо заздалегідь приготовлений крем Патісьер з маковою начинкою. Покроковий рецепт з фото крему і начинки знайдете, перейшовши за посиланнями розставленими в інгредієнтах.
Як зробити торт з млинців
Настав час зібрати торт. На дно плоского блюда кладемо шафрановий млинець, на нього 1,5-2 столові ложки макового заварного крему і розподіляємо його за допомогою ложки чи лопатки по всьому млинцю. Накриваємо наступним млинцем. Продовжуємо так збирати торт, поки крем і млинці не закінчаться.
Останнім шаром викладаємо заварний крем з маком на всю поверхню нашого торта і обробляємо боки. Краї тарілки, на якій збираємо десерт, витираємо серветкою, якщо та залишились часточки крему. Тепер, млинцевий шафрановий торт потрібно поставити в холод, мінімум, на годину. За цей час він охолоне і застигне.
А ось і довгоочікуваний шматочок торта на шафранових млинцях з маковим заварним кремом Патісьер.
Спробуйте приготувати такий простий і незвичайний на смак десерт самі. Впевнена, що ті хто спробує його раз, будуть просити вас зробити млинцевий торт на шафранових млинцях з заварним кремом знову і знову.