Шафрановий млинцевий тор з маковим заварним кремом

Шафрановий млинцевий тор з маковим заварним кремом

Цього разу на десерт буду готувати смачний маковий млинцевий торт з заварним кремом на шафранових млинцях. Всі господині готують тонкі млинці по своїм найулюбленішим та перевіреними рецептами. І я не є винятком. Сьогоднішній ділюся не тільки моїм улюбленим рецептом шафранових млинців, але всіма нюансами як з них зробити соковитий і ніжний шафрановий млинцевий тор з маковим заварним кремом. Всі свої напрацювання зібрала в простий, покроково оформлений рецепт з фото.

Для шафранових млинців знадобиться:

  • 3 великих курячих яйця;
  • 1 ч.ложка сухого шафрану;
  • 700 мл 4% молока;
  • ¼ ч. ложки дрібної морської солі;
  • 80 грам білого цукру + 2 грами ванілі;
  • 300 грам пшеничного борошна вищого сорту;
  • 50 мл рослинної олії.

Для макового крему знадобиться:

Як готувати шафрановий млинцевий тор з маковим заварним кремом

Як спекти шафранові млинці

Починаючи замішувати тісто, поміщаємо необхідну кількість шафрану в невелику ємність і заливаємо його добре прогрітим молоком (90-100 мл). У теплому молоці шафран швидше розкриє всі свої знамениті якості.

Млинцевий торт з заварним кремом та маком

У діжі міксера змішуємо яйця з сіллю і збиваємо їх до появи легкої піни. Тепер всипаємо цукор і частково вводимо просіяне борошно, змішуємо. Далі, вводимо по черзі молоко і борошно. Це потрібно робити так, щоб уникнути утворення грудок. Останнім етапом вливаємо молоко з шафраном. Потім, підігріваємо на млинцевій сковороді олію до теплого стану і додаємо її до тіста. Ретельно перемішуємо.

Млинцевий торт з заварним кремом та маком

Випікаємо тонкі шафранові млинці на сковороді і даємо їм час охолонути.

Млинцевий торт з заварним кремом та маком

Як приготувати маковий заварний крем

Поки млинці остигають, просто змішуємо заздалегідь приготовлений крем Патісьер з маковою начинкою. Покроковий рецепт з фото крему і начинки знайдете, перейшовши за посиланнями розставленими в інгредієнтах.

Млинцевий торт з заварним кремом та маком

Як зробити торт з млинців

Настав час зібрати торт. На дно плоского блюда кладемо шафрановий млинець, на нього 1,5-2 столові ложки макового заварного крему і розподіляємо його за допомогою ложки чи лопатки по всьому млинцю. Накриваємо наступним млинцем. Продовжуємо так збирати торт, поки крем і млинці не закінчаться.

Млинцевий торт з заварним кремом та маком

Останнім шаром викладаємо заварний крем з маком на всю поверхню нашого торта і обробляємо боки. Краї тарілки, на якій збираємо десерт, витираємо серветкою, якщо та залишились часточки крему. Тепер, млинцевий шафрановий торт потрібно поставити в холод, мінімум, на годину. За цей час він охолоне і застигне.

Млинцевий торт з заварним кремом та маком

А ось і довгоочікуваний шматочок торта на шафранових млинцях з маковим заварним кремом Патісьер.

Млинцевий торт з заварним кремом та маком

Спробуйте приготувати такий простий і незвичайний на смак десерт самі. Впевнена, що ті хто спробує його раз, будуть просити вас зробити млинцевий торт на шафранових млинцях з заварним кремом знову і знову.