Шафранова паска з цукатами і білковою глазур'ю

Шафранова паска з цукатами і білковою глазур’ю

Напередодні світлого Великодня багато господинь хочуть спекти до свята щось не тільки смачне, але і нове. Хочу запропонувати зробити разом зі мною рецепт, який робила цього року вперше. Це дуже смачна шафранова паска з цукатами і білковою глазур’ю. Здобна паска за цим рецептом виходить дуже вдалою і через кілька днів не просто не черствіє, а стає ще смачнішою. Смак такої великодньої випічки є дуже багатий та приємний. Мої покроково зроблені фото допоможуть вам самостійно втілити цей рецепт у себе на кухні.

Для тіста підготуємо такий набір продуктів:

шафрановий паску

Для опари:

  • 240 мл молока;
  • 2 щіпки шафрану (рильця);
  • 30 гр пресованих дріжджів;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 2 ст.л. муки.

Для тіста:

  • 200 гр вершкового масла;
  • 200 гр цукру;
  • 4 яйця;
  • 4 жовтки;
  • 600 гр борошна;
  • 1 пачка ваніліну;
  • 2/3 ч.л. солі;
  • 150 гр цукатів

Як спекти шафранову паску з цукатами

Приготування починаємо з опари. В першу чергу приготуємо шафранове молоко. Для цього, візьмемо сотейник з молоком і поставимо нагріватися на плиту. Після закипання додамо прянощі в молоко, розмішаємо і прокип’ятимо 1 хвилину. Потім, прибираємо з вогню і залишаємо молоко з шафраном на 15 хвилин. Коли молоко охолоне до 35-40°С, проціджуємо його крізь сито.

шафрановий паску

Тепер готуємо опару. У миску з теплим молоком кришимо дріжджі, всипаємо цукор і борошно. Розмішуємо і залишаємо нашу опару на 15 хвилин під плівкою в теплому місці.

шафрановий паску

М’яке вершкове масло насичуємо киснем під час збивання, потім, додаємо ванілін, цукор і сіль. Знову все добре перемішуємо, додаємо яйця і жовтки.

шафрановий паску

До цього часу опара вже має підійти. З’єднуємо масляно-яєчну суміш і опару воєдино.

Просіваємо борошно. Потроху ложкою замішуємо муку в тісто. Коли вказане у рецепті борошно закінчиться, до роботи приступають наші золоті руки, змазані маслом. ? Готове тісто для пасок виходить м’яким і липне до рук.

Нам знадобиться велика ємність. Я взяла пластиковий таз. Дно ємності присипаємо борошном, потім, завантажуємо тісто і обсипаємо його борошном. Накривши рушником, залишаємо тісто в теплі на 2,5 години.

шафрановий паску

Ось таким тісто для паски стане після закінчення зазначеного часу.

Шафрановий паску з цукатами і білкової глазур'ю

Цукати не потребують попередньої обробки. Тому, просто м’яко вмішуємо їх в тісто. Краще купувати великі цукати, в готовій випічці вони набагато смачніші за дрібні.

Шафрановий паску з цукатами і білкової глазур'ю

Тісто з цукатами готове – саме час підготувати форми для випічки. Якщо використовуються паперові форми, то змащувати їх не треба. Заповнюємо форми тістом на половину. Розстойка тіста в формі займає 1,5-2 години.

Шафрановий паску з цукатами і білкової глазур'ю

Заготовки для пасок підійшли. Тепер розігріваємо духовочку до 180-200°С і ставимо деко на 2 полку знизу. Через 15-20 хвилин накриваємо форми фольгою і продовжуємо пекти до готовності. Така маленька хитрість збереже паски від надмірно засмаженої верхньої скоринки. Великі паски у мене спеклися за 50 хвилин, середні за 35-40 хвилин. Поки готові шафранові паски охолоджуються, займемося білковою глазур’ю.

Шафрановий паску з цукатами і білкової глазур'ю

Як зробити білкову глазур для паски

шафрановий паску

Щоб приготувати глазур для пасок нам знадобиться:

  • 1 білок;
  • 150 гр цукрової пудри;
  • 1 ч.л. лимонного соку.

І так, у високу склянку (від погружного блендера) вливаємо білок і починаємо збивання. Мало-помалу вводимо цукрову пудру. Слідом вводимо сік лимона і збиваємо ще 3 хвилини.

Фінальний акорд – покриваємо глазур’ю остиглі шафранові пасочки. Обов’язково використовуємо для декору білої шапки кольорову великодню посипку або цукати.

Шафрановий паску з цукатами і білкової глазур'ю

Після наших старань смачні шафранові паски, нарешті, готові. У нас вийшла повітряна і ароматна пасхальна випічка. Домашні великодні паски з цукатами з запропонованого тіста виходить дуже ніжні, а головне, смачні.

Світлого та смачного вам Великодня!