Селянський суп з пшоном, картоплею та гусячими потрухами

Густий, ситний, насичений суп із гусячих потрухів, пшона та картоплі відмінно зігріє в холодні місяці. Ця перша страва вариться на бульйоні, для якого підійдуть будь-які тельбухи (серце, печінка, шлунок). Про правила приготування такого “селянського” супу йтиметься в цій статті з покроковими фото.

Складники:

  • 200 грамів гусячих тельбухів (печінка, шлунок, серце);
  • 3 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 ст. л. пшона;
  • зелень петрушки, кропу, цибулі (за смаком);
  • сіль, спеції (за смаком);
  • 1 ст. л. рослинної олії.

Як зварити суп з пшоном та гусячими потрухами

Гусячі потрухи необхідно ретельно помити. Каструлю з водою поставити на плиту. Коли вода закипить, її слід посолити, вкинути до неї тельбухи та спеції, що до вподоби (лавровий лист, перець, коріандр тощо). Варитися суп має, біля, 30 хвилин, усе залежить від розміру потрухів. Піну, що утворюватиметься, потрібно час від часу знімати. Найдовше варяться гусячі шлунки, саме вони є головним орієнтиром часу приготування. Між іншим, печінку можна вкинути дещо пізніше, тому що вона готується недовго.

Тельбухи для супу

Потім, слід помити картоплю, почистити її та нарізати на невеликі кубики. Пшоно перебрати та промити.

пшоно

До напівприготовлених гусячих тельбухів необхідно додати картоплю з пшоном. Варити до готового стану.

Моркву та цибулю потрібно помити, почистити та нарізати (спосіб нарізки може бути яким завгодно). Якщо є бажання, можна зробити овочеву засмажку або ж просто, додати овочі в сирому вигляді та ложку рослинної олії під кінець приготування. У такому випадку, суп буде дієтичнішим і кориснішим.

натерта морква

Зелень цибулі, кропу, петрушки потрібно помити та дрібно нарізати.

зелень

Коли всі складники приготуються, час додавати зелень і вимкнути плиту. Після, страва повинна настоятися та ледь остигнути.

суп з пшоном і картоплею з гусячих потрухів

Подавати смачний селянський суп із пшоном слід зі шматками гусячих тельбухів.

суп з пшоном і картоплею з гусячих потрухів

Така смачна перша страва подарує швидке насичення, додасть сил і зігріє тоді, коли холодно. Буде ще смачніше, якщо суп подати з бутербродами з салом і часником. Особливо, така страва сподобається чоловікам, які ніколи не відмовляться від чогось смачного та ситного.