Пиріг Брауні – це дуже смачна шоколадна випічка, яка має таку назву через насичений темно-коричневий колір. Перед такою солодкою насолодою важко встояти. Декому здається, що такий витвір десертного мистецтва під силу лише досвідченим кулінарам, але насправді все набагато простіше. “Озброївшись” покроковим фоторецептом кожен ласун зможе приготувати таку шоколадну випічку.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Гіркий шоколад, Розпушувач, Цукор, Шоколад, Яйце
Складники:
- 100 грамів гіркого чи темного шоколаду;
- 120 грамів вершкового масла;
- 100 грамів цукру;
- 80 грамів борошна;
- 2 яйця;
- пів ч. л. розпушувача.
Як приготувати шоколадний Брауні
Перед приготуванням, необхідно підготувати всі потрібні компоненти майбутньої шоколадної випічки. Масло та яйця мають бути кімнатної температури.
Для Брауні слід використовувати гіркий або темний шоколад, але якщо комусь він не до вподоби, то його можна замінити й молочним, але тоді пиріг матиме світліший відтінок і м’якший смак.
Вершкове масло й шоколад варто подрібнити на шматки й розтопити на водяній бані чи в мікрохвильовці.
Коли вершково-шоколадна маса трохи остигне, до неї треба додати яйця та цукор і перемішати все вінчиком до утворення однорідної консистенції.
Просіяне борошно з розпушувачем також необхідно всипати до яєчно-шоколадної маси.
Швидко перемішавши, майбутній пиріг слід перелити в підготовлене деко, застелене пергаментом (потім його було легше виймати).
Десерт слід помістити в духовку, розігріту заздалегідь до 180 °C на 15 хвилин. Цього часу достатньо, щоб шоколадний пиріг спікся.
Вийнявши готовий шоколадний Брауні з духовки, необхідно дати йому трохи остигнути, потім, акуратно зняти пергамент, а вже після перекласти випічку на тарілку.
Нарізати Брауні можна на шматки довільної форми або класичними невеликими квадратами. Щоб додати трохи контрасту та якщо є бажання, пиріг можна посипати пудрою.
Коли шоколадний десерт ще в духовці, по кімнатах уже витає неймовірний шоколадний аромат. Він здатен швидко “покликати” всіх рідних на кухню. А коли вони спробують шоколадний витвір, то прийдеться його частенько готувати. Добре, що цей процес забирає мінімум часу й кожній господині під силу радувати своїх близьких цією шоколадною насолодою.