Домашній бісквітний супер шоколадний торт на згущеному молоці з заварним шоколадним кремом та глазур’ю з шоколада – саме про такий вишуканий та смачний десерт для справжніх гурманів будемо говорити цього разу. Для його приготування не потрібно використовувати якісь дорогі чи особливі продукти. Незважаючи на це, простий але самий смачний та самий шоколадний торт виглядає дорого та вишукано, а насичений шоколадний смак надає цьому кондитерському виробу благородність та неповторність смаку.
Щоб зробити бісквіт на згущеному молоці приготуйте:
- 1 банку згущонки,
- 1 склянка борошна вищого ґатунку,
- 1 столову ложку какао-порошка,
- 1 чайну ложку соди,
- 2 яйця.
Щоб приготувати крем для цього торта запасіться:
- 1/2 літра молока,
- 1 склянкою цукру,
- 2 столовими «з гіркою» ложками борошна,
- 1 столовою ложкою какао,
- 1 яйцем.
Для приготування глазурі візьміть:
- 1 плитку чорного шоколаду,
- 3 столові ложки 35% вершків.
Зміст
Як зробити шоколадний бісквіт на згущонці
- Перш ніж приступити до приготування тіста, попередньо розігрійте духовку до 180°С.
- Поки духовка розігрівається, збийте з допомогою міксера яйця, поступово додаючи згущене молоко.
- Борошно перемішайте з какао та содою і цю суху суміш поступово, акуратно перемішуючи, введіть в збиту масу з яєць. Слідкуйте щоб не порушити її пишності.
- Вилити отримане тісто в підготовлену промазану маслом форму і відправити бісквітне тісто в духовку на 25 хвилин.
Шоколадний заварний крем
Поки печеться вологий бісквіт можна зайнятися заварним кремом.
- Яйце з цукром злегка збиваємо і додаємо в розведене молоком борошно.
- Отриману суміш тримаємо на слабкому вогні, помішуючи, поки маса не загусне.
- В кінці додаємо просіяне через ситечко какао, знову перемішуємо і прибираємо з вогню.
Глазурь для торта з шоколаду і вершків
Поставити вершки з розламаним на дрібні шматочки шоколадом на слабкий вогонь і нагрівати на малому вогні до повного розчинення шоколаду. Не допускати кипіння.
Як зробити та прикрасити шоколадний торт
- Остиглий мокрий бісквіт розрізаємо на три пласти. Якщо корж у вас вийшов невисокий, то розріжте його лише на дві частини.
- Кожен шар змащуємо кремом і ставимо в холодильник, щоб коржі просочилися.
- Зазвичай, через 6 годин торт встигає просочитися та готовий для остаточного оформлення. Його виймають з холодильника і приступають до приготування глазурі з розламаної на шматочки плитки шоколаду і вершків.
- Залишилося тільки готовою рідкою шоколадною масою швидко полити торт і почекати, щоб глазур охолола. При бажанні, зверху торт можна прикрасити спеціальною посипкою, тертими горіхами або тертим шоколадом.
Готовий супер шоколадний торт з шоколадним кремом та шоколадною глазур’ю крім того, що смачний ще й виглядає дуже ошатно, створює враження багатого і вишуканого десерту, який буде доречним як для свята, так і просто до чаю чи кави.
Відео-рецепти шоколадного торта
Наведений нами простий рецепт шоколадного торта хочемо доповнити відео-рецептами інших авторів з ютуба. Кожний кондитер вважає свій десерт самим кращим та покроково висвітлює процес приготування. А ми, завдяки цьому, маємо можливість вибору та можливість зробити в домашніх умовах все своїми руками.
Перший відео-рецепт від каналу “Рецепты Бабушки Эмми”. Основа – заварний бісквіт на вершковому маслі (так званий бархатний бісквіт). Крем – згущене молоко з вершками та какао-порошок. Остаточне оформлення торта – просте та доступне у виконанні.
Наступний відео-рецепт теж має в основі масляний бісквіт, але прошаок з шоколадного крему Шарлотт має підсмажені горішки. Декор десерта прости та ефектний та відрізняється від представлених вище.
А цей супер шоколадний торт автор відео-рецепту, точніше бісквіт для нього, готує в мультиварці. Тому, господиньки, якщо раптом сталось так, що ви без духовки, то цей рецепт саме для вас. Хоча і про те як пекти шоколадний бісквіт в духовці, автор теж розказує. Таким чином, в любому разі дивимось відео. 🙂