Особисто я дуже люблю літо через свіжі овочі та зелень. Сьогодні будемо готувати по-справжньому літній салат з помідорів, базиліка, петрушки, часничку та сметанки. Цей салат готується настільки просто, що навіть кулінари-початківці з ним впораються без особливих зусиль. Для цього салату я брала жовті помідори, однак, колір не має значення. Головне, щоб вони були стиглі і в міру соковиті. Завдяки сметані салат матиме приємну кислинку, а часник та прянощі нададуть певну пікантність.
Інгредієнти: Базилік, Петрушка, Сіль, Сметана, Томати, Часник
Інгредієнти:
- томати жовті – 500 г;
- базилік -10 г;
- петрушка – 20 г;
- сметана (15% жирність) – 50 г;
- сіль – за смаком;
- часник – 2-3 маленьких зубчиків.
Як приготувати салат з помідорів
Отже, беремо стиглі, але не м’які помідори, видаляємо з них “хвостики” й розрізаємо навпіл.
Кожну половинку ріжемо на 4 частини і шаткуємо невеличкими брусочками, як на фото.
Дрібно ріжемо очищений часник.
Базилік миємо й відокремлюємо листочки, адже у салаті ми будемо використовувати лише їх.
Так само готуємо й петрушку: зелень миємо прохолодною водою й відокремлюємо листочки.
Нарізані помідори, часник та зелень посипаємо сіллю і даємо трохи настоятися. Хвилин 5.
Якщо за цей час помідори пустили сік, його потрібно злити, а вже потім заправити сметаною.
Перемішуємо наш салат.
Подається літній салат з помідорів та зелені як у глибокій тарілці, так і порційно.
Усім смачного!