Представлений в цьому рецепті дуже смачний і не менш корисний буряковий салат з запеченого буряка з чорносливом стане відмінним доповненням для будь-якого меню. Така овочева закуска доповнить багато страв, в тому числі і гарніри з картоплі, макаронних виробів і круп. При бажанні, для більшої пікантності, в пісний салат з буряка з чорносливом можна додати перчик чилі або ж роздавлений часничок. Блюдо вийде з новими смаковими нотками, якщо доповнити його рубаною зеленню. Покроково оформлений рецепт з фото покаже основні етапи приготування.
Інгредієнти: Буряк, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Цибуля ріпчаста, Чорнослив
Складові:
- буряк – 2 шт.;
- цибуля червона – 1/2 шт.;
- сметана – 1 ст.л.;
- перець чорний мелений – за смаком;
- чорнослив – 6 шт.;
- масло вершкове – 20 гр.
Як приготувати салат з буряка з чорносливом
Починаємо приготування страви з підготовки основного інгредієнта і фішки салату – буряка. Очистити овоч і нарубати на невеликі брусочки.
Викласти буряк на лист фольги і щедро посипати сіллю і перцем. Полити овоч олією і відправити в духовку, де і запікати до м’якості. Зазначу, що печений буряк набагато корисніше і смачніше вареного.
Подрібнити цибулю.
Пасерувати нарізку на вершковому маслі. Якщо ви готуєте пісний варіант страви, то замініть масло та сметану олію.
Коли готовий запечений буряк охолоне, натерти його на тертці.
Всі підготовлені інгредієнти – обсмажену цибулю, тертий печений буряк і рубаний чорнослив – з’єднати в салатнику.
Додати до них сметану. В пісному варіанті – рослинну олію або пісний майонез.
Залишається просто перемішати всі інгредієнти і нехай настоїться страва в холоді. Подавати буряковий салат з запеченого буряка з чорносливом до столу можна в салатниках або на шматочках хліба.
Ароматний і пікантний буряковий салат з чорносливом відмінно доповнить м’ясні або рибні страви. Спробуйте приготувати його самі і переконайтеся, що він дуже корисний, смачний і неймовірно легкий в приготуванні. Всього півгодини і страва готова! Заощадити час при приготуванні страви можна дуже просто – заздалегідь запечіть буряк.