Салат з яблука та селери має привабливий вигляд та пікантний смак. Ця вітамінна тарілка гарантовано прикрасить будь-який святковий стіл і обов’язково отримає позитивні відгуки від ваших гостей. До речі, цей салат можна приготувати й на Яблучний Спас без порушення Успенського посту.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Корінь селери, Кунжут, Лимонний сік, Морква, Оливкова олія, Соєвий соус, Яблука
Салат готується досить швидко. Особливо, якщо ви заздалегідь приготували усі необхідні інгредієнти.
На 6 порцій такого салату беремо:
- Солодкі яблука – 4 шт.,
- Корінь селери – 250 г,
- Морква – 250 г,
- Свіжу петрушку – 1 пучок,
- Насіння кунжуту – 100 г
Для заправки салату:
- Лимонний сік – 1 чайна ложка,
- Оливкову олію – 50 мл,
- Соєвий соус – 2 чайні ложки.
Як приготувати салат з яблук “Пікантний”
Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо соломкою.
Корінь селери миємо, чистимо і також нарізаємо соломкою.
Моркву слід помити, почистити й натерти на тертці.
Подрібнюємо петрушку.
На сухій розігрітій сковороді обсмажуємо насіння кунжуту. Робити це потрібно дуже швидко, щоб воно не пригоріло.
Заправка для салату дуже проста у приготуванні.
Перемішуємо до однорідної маси сік лимону, соєвий соус та оливкову олію.
Поливаємо нарізані овочі заправкою і ретельно перемішуємо.
Готовий салат з яблуком, селерою та морквою посипаємо підсмаженим насінням кунжуту.
Щоб салат «Пікантний» повністю відповідав своїй назві, можете додати дрібно порізаний перець чилі.