Салат з яблуком з селери і моркви – “Пікантний”: рецепт з фото

Салат з яблука та селери має привабливий вигляд та пікантний смак.  Ця вітамінна тарілка гарантовано прикрасить будь-який святковий стіл і обов’язково отримає позитивні відгуки від ваших гостей.  До речі, цей салат можна приготувати й на Яблучний Спас без порушення Успенського посту.

Салат готується досить швидко.  Особливо, якщо ви заздалегідь приготували усі необхідні інгредієнти.

На 6 порцій такого салату беремо:

  • Солодкі яблука – 4 шт.,
  • Корінь селери – 250 г,
  • Морква – 250 г,
  • Свіжу петрушку – 1 пучок,
  • Насіння кунжуту – 100 г

Для заправки салату:

  • Лимонний сік – 1 чайна ложка,
  • Оливкову олію – 50 мл,
  • Соєвий соус – 2 чайні ложки.

Як приготувати салат з яблук “Пікантний”

Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо соломкою.

salat-s-jablokom1

Корінь селери миємо, чистимо і також нарізаємо соломкою.

salat-s-jablokom2

Моркву слід помити, почистити й натерти на тертці.

salat-s-jablokom3

Подрібнюємо петрушку.

salat-s-jablokom4

На сухій розігрітій сковороді обсмажуємо насіння кунжуту.  Робити це потрібно дуже швидко, щоб воно не пригоріло.

salat-s-jablokom5

Заправка для салату дуже проста у приготуванні.

Перемішуємо до однорідної маси сік лимону, соєвий соус та оливкову олію.

salat-s-jablokom6

Поливаємо нарізані овочі заправкою і ретельно перемішуємо.

Готовий салат з яблуком, селерою та морквою посипаємо підсмаженим насінням кунжуту.

salat-s-jablokom

Щоб салат «Пікантний» повністю відповідав своїй назві, можете додати дрібно порізаний перець чилі.