Смачний сирний шаровий салат з печінки тріски з яйцем, огірком, картоплею і морквою, зроблений за моїм рецептом, здивує ніжністю смаку і невагомою текстурою. Він соковитий, кисло-солодкий, в міру ситний і зовсім нежирний. Для тих, хто стежить за фігурою, раджу замінити майонез на звичайну сметану або домашній пісний соус. Але, в принципі, соус в такий салат можна і не додавати. І без нього він буде неймовірно соковитий, тому, що просочиться соками самих інгредієнтів. Рекомендую формувати шаровий чи то листковий салат з допомогою кулінарного кільця. Подавати його при такому формуванні рекомендую не пізніше, ніж через півгодини після приготування. За цей час він добре просочиться соками і ароматами, зберігши ідеальний зовнішній вигляд і форму. А ось салат з печінкою тріски сформований в креманках, можна залишити настоюватися на кілька годин для повного розкриття смакових якостей кожного інгредієнта. Втрата форми йому не страшна. Спробуйте приготувати запропонований новий салат з печінки тріски власноруч, а мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам у цьому!
Інгредієнти: Зелена цибуля, Картопля, Майонез, Мариновані огірки, Морква, Печінка тріски, Свіжий огірок, Сир твердий, Яйця
Складові:
- яйця – 3 шт.;
- майонез – за смаком;
- печінка тріски – 120 гр;
- морква запечена – 75 гр;
- огірок свіжий – 1 шт.;
- чорний перець – за смаком;
- картопля запечена – 75 гр;
- цибуля зелена – невеликий пучок;
- сир твердий – 80 гр;
- огірок маринований – 2 шт.
Як приготувати салат з печінкою тріски з яйцем і огірком …
Перш, ніж взятися за приготування, варто підготувати всі інгредієнти: запекти картоплю і моркву, відварити яйця. Можна коренеплоди теж відварювати, але я запікаю. Так в них зберігається більше корисних речовин. Коли овочі та яйця охолонуть, їх варто натерти на дрібній тертці. Терту картоплю укласти першим шаром в креманку.
Наступним шаром викласти розім’яту печінку тріски. Розминаємо разом з маслом.
Покрити печінку рубаною зеленою цибулею і сіточкою майонезу.
Поверх посипати тертим свіжим огірком, тертим маринованим огірочком і знову можна трохи присмачнити майонезом.
Додати тертий білок і ще раз сіточку майонезу.
Натерти на дрібній тертці моркву і викласти наступним шаром. Ще разок трохи змастити майонезом.
Останнім шаром викласти тертий сир, прикрасити салат сіточкою майонезу і посипати тертим яєчним жовтком.
Тепер, потрібно дати сформованому салату настоятися півгодини і можна подавати до столу! Найкраще таку страву подавати порційно, в прозорих креманках. При такій подачі буде видно красиві яскраві шари. Смачного!
Ароматний листковий овочевий салат з печінкою тріски здивує не тільки смаком і простотою приготування, але і доступністю вхідних продуктів. Одним словом, ідеальний варіант для святкового застілля!
Відео-рецепт салату з печінки тріски від Ірини Хлебнікової має трохи інші вхідні інгредієнти та демонструє варіант формування в кільці.