Салат з кальмарів з квасолею “Червоне море”

Морепродукти уже давно стали частиною раціону багатьох людей. Вони дійсно дивують різноманіттям, і особливе місце серед них займає кальмар. Він може додати навіть найпростішій страві цікаву нотку і має приємний ніжний смак.

Особливо смачним кальмар буде у поєднанні з смачними овочами і квасолею. Сьогодні вашій увазі салат з кальмарів з квасолею, який називається “Червоне море”. Рецепт прописано покроково з демонстрацією дій на фото.

Що треба мати для приготування салату “Червоне море”:

Салат з кальмарів з квасолею

  • 450 гр тушки кальмара;
  • 3 помідори;
  • 2 болгарських перця;
  • червона солодка цибуля;
  • банку червоної консервованої квасолі;
  • 7 ст.л. сметани;
  • 2 ст.л. гірчиці в зернах;
  • 1/2 ч.л. гострої гірчиці;
  • 2 ст.л. соєвого соусу.

Як приготувати салат з кальмарів з квасолею

Спочатку треба помити овочі та почистити цибулю. Кальмари треба почистити, після чого треба відварити їх у підсоленій воді. Тримати на вогні не довше 2-х хвилин після закипання. На цей момент важливо звернути особливу увагу, бо переварений кальмар несмачний і гумовий.

Узагалі для салату можна використати свіжозварених або консервованих кальмарів.

Після варто порізати помідори на кубики та покласти до миски.

салат_кальмар

Цибуля теж ріжеться невеликими кубиками.

салат_кальмар

Перець чиститься від насіння, та ріжеться кубиками.

салат_кальмар

Квасолю треба покласти в дуршлаг і промити холодною водою. Після цього вона викладається до інших овочів.

салат_кальмар

Очищені кальмари нарізаються квадратиками.

салат_кальмар

Щоб зробити заправку, треба змішати разом сметану, два види гірчиці і соєвий соус. Після цього можна заправляти салат.

салат_кальмар

Готовий салат можна подавати прикрашеним соковитою зеленню.

салат_кальмар

Смачний салат з кальмарів з квасолею стане чудовим доповненням до будь-якого столу. Його можна подавати у вигляді салату або використати їстівні кошики, пісочне тісто чи половинки перцю і зробити порційну холодну закуску. Яким чином не подавати цей яскравий салат, результат старань точно оцінять по заслугам, а гості залишаться ситими і задоволеними!