Морепродукти уже давно стали частиною раціону багатьох людей. Вони дійсно дивують різноманіттям, і особливе місце серед них займає кальмар. Він може додати навіть найпростішій страві цікаву нотку і має приємний ніжний смак.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гірчиця, Гірчиця французька, Зелень, Кальмар, Консервована червона квасоля, Помідори, Сметана, Соєвий соус, Цибуля ріпчаста
Особливо смачним кальмар буде у поєднанні з смачними овочами і квасолею. Сьогодні вашій увазі салат з кальмарів з квасолею, який називається “Червоне море”. Рецепт прописано покроково з демонстрацією дій на фото.
Що треба мати для приготування салату “Червоне море”:
- 450 гр тушки кальмара;
- 3 помідори;
- 2 болгарських перця;
- червона солодка цибуля;
- банку червоної консервованої квасолі;
- 7 ст.л. сметани;
- 2 ст.л. гірчиці в зернах;
- 1/2 ч.л. гострої гірчиці;
- 2 ст.л. соєвого соусу.
Як приготувати салат з кальмарів з квасолею
Спочатку треба помити овочі та почистити цибулю. Кальмари треба почистити, після чого треба відварити їх у підсоленій воді. Тримати на вогні не довше 2-х хвилин після закипання. На цей момент важливо звернути особливу увагу, бо переварений кальмар несмачний і гумовий.
Узагалі для салату можна використати свіжозварених або консервованих кальмарів.
Після варто порізати помідори на кубики та покласти до миски.
Цибуля теж ріжеться невеликими кубиками.
Перець чиститься від насіння, та ріжеться кубиками.
Квасолю треба покласти в дуршлаг і промити холодною водою. Після цього вона викладається до інших овочів.
Очищені кальмари нарізаються квадратиками.
Щоб зробити заправку, треба змішати разом сметану, два види гірчиці і соєвий соус. Після цього можна заправляти салат.
Готовий салат можна подавати прикрашеним соковитою зеленню.
Смачний салат з кальмарів з квасолею стане чудовим доповненням до будь-якого столу. Його можна подавати у вигляді салату або використати їстівні кошики, пісочне тісто чи половинки перцю і зробити порційну холодну закуску. Яким чином не подавати цей яскравий салат, результат старань точно оцінять по заслугам, а гості залишаться ситими і задоволеними!