Цього разу пропоную разом зі мною приготувати вишуканий та смачний салат з кальмарів та яєць. До цього салату входять не лише кальмари, додають ще крабові палички та, за бажанням, червону ікру, тобто дуже корисні морепродукти. Тому і називають його «Океан» або «Морський салат». Хоча салат включає багато інгредієнтів, готувати його надзвичайно просто. А в результаті отримуємо низькокалорійну, з «морем» білків та незрівнянним смаком страву. Отже, починаємо приготування найсмачнішого салату.
Інгредієнти: Кальмар, Крабові палички, Майонез, Салат, Сіль, Червона ікра, Яйце
Інгредієнти:
- 5 штук яєць;
- 1 шт. кальмара (близько 250 гр);
- 200 гр. крабових паличок;
- 1 ст. ложка червоної ікри;
- майонез;
- сіль;
- свіже листя салату.
Як зварити кальмар для салату
Кальмар кладемо у теплу воду, знімаємо тонку плівку, ліквідуємо нутрощі, виймаємо хорду. Опускаємо у киплячу воду (солону!) та кип’ятимо рівно 3 хвилини.
Далі тушку виймаємо та остуджуємо, гарненько промиваємо під краном. Ще раз уважно перевіряємо, щоб не було плівочок. Кальмар нарізаємо, чим тонше, тим краще.
Шматочки кальмара заправляємо майонезом. Можна купити в магазині, та якщо Ви вдома його приготуєте, то салат стане смачнішим. Домашній майонез, звичайно ж, ідеальний варіант. Далі чашу з кальмарами відставляємо для насичування майонезом.
Беремо інші компоненти. Крабові палички нарізаємо як заманеться, та дрібна соломка більше підійде до уже нарізаного кальмара. Додаємо палички до кальмара, але не перемішуємо.
Варимо яйця рівно 8 хвилин. Одразу ж занурюємо їх у холодну воду, очищаємо від шкаралупи. Яйця можна нарізати або натерти на великій тертці. Додаємо до уже нарізаних продуктів.
До салату додаємо ще одну невелику порцію майонезу і тепер гарненько перемішуємо. Кладемо ложку ікри. Та Ви можете додати стільки ікри, скільки захочете.
Свіжі салатні листя промиваємо, чекаємо, доки стече вода та гарно розміщуємо на блюді. Поверх зеленого листя викладаємо наш «Океан». Верхівку можна прикрасити, як на фото. Салат готовий!
Цей салат з морепродуктів буде дієтичною стравою, якщо Ви його заправите низькокалорійним майонезом або легким соусом на оливковій олії. А якщо він заправлений класичним або домашнім майонезом, то це буде ніжний, корисний та ситний салат для будь-якого свята.