Солодку редьку дайкон можна або купити, або виростити самотужки на дачі. До речі, це дуже корисний овоч, в ньому багато кальцію та вітаміну С, а ще, він містить клітковину. В Японії та Китаї страви з дайкону дуже поширені, причому, редьку можуть і смажити, і тушити. Ми, здебільшого, звикли використовувати його у салатах. Пропоную вам спробувати приготувати овочевий салат з дайкона з морквою, капустою та яблуком без майонезу. Як бачите, в ньому безліч корисних овочів, а завдяки дайкону смак дуже свіжий, пікантний та оригінальний. За собівартістю салат виходить не надто дорогий, особливо, коли на городі є власноруч вирощені овочі. Для більшого розуміння приготування рецепт супроводжують покрокові фото.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Дайкон, Лимонний сік, Морква, Олія рослинна, Сіль, Яблуко
Для салату знадобляться:
- дайкон середнього розміру – 1 шт.;
- зелене яблукоморква – 1 шт.;
- білокачанна капуста – 100 г;
- морква – 1 шт.;
- рослинна олія – за смаком;
- сік лимона – 1-1,5 ч. л.;
- сіль – за смаком.
Як приготувати салат з дайкона і моркви з капустою та яблуком
Почистити моркву, дайкон, вимити яблуко та капусту. Спочатку нашаткувати дрібною соломкою капусту. Можна скористатися овощечисткою, тоді, соломка вийде більш тоненька та охайна.
Капусту зразу викласти до салатнику, додати солі та добре перемішати руками. Поки будуть нарізатися інші продукти, вона пустить сік, тоді готовий салат буде більш соковитим.
Моркву натерти на крупній терці або на терці для корейської моркви.
Дайкон нарізають рівною соломкою, дуже тоненько.
Така ж сама нарізка має бути і у яблука. До речі, шкірку зрізати не обов’язково.
Яблучну нарізку потрібно скропити лимонним соком, перемішати і висипати у салат.
Заправити салат олією – соняшниковою чи оливковою.
Залишається просто перемішати і можна подавати до столу.
Смачного!
Спробуйте самостійно зробити вітамінний пісний салат за цим рецептом, щоб переконатися, що всі овочі дуже гармонійно поєднуються у цій страві.
Бажаючі можуть переглянути відео-рецепт приготування овочевого салату з китайською редькою.
Наприкінці пропоную дізнатись і про інші варіанти приготування смачних та корисних салатів з дайкона без майонезу.
Перший відео-рецепт відноситься до японської кухні. Справжнє джерело вітамінів та корисних мікроелементів.
Приготуйте ще й такий салат із дайкона з морквою.
Всім смачного!