Салат “Цезар” з сухариками – рецепт класичний з фото і відео. Як приготувати салат “Цезар” і соус для салату

Вишуканий салат «Цезар» завжди користується великою популярністю у гостей завдяки чудовому смаку та низькій калорійності. Його можна подавати як і кожного дня, так і прикрасити ним святковий стіл на Новий рік або на день народження. Класичний варіант такого кулінарного шедевру завжди є в ресторанних меню, та його дуже легко та просто приготувати в домашніх умовах.

Покроковий рецепт з фото та відео допоможе правильно приготувати знаменитий «Цезар».

Для приготування двох порцій потрібно взяти продукти:

  • куряче філе (можна гриль) – 200 гр.;
  • свіже листя салату – 100 гр.;
  • сухарики (крутони) – 50 г або білий хліб – 100 гр.;
  • сир «Пармезан» або будь-який інший твердий сир – 50 гр.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • часник і мелений чорний перець – за смаком.

salat-cezar

Салат, звичайно, можна заправити майонезом, та для традиційного «Цезаря» робиться спеціальний соус. Самостійно приготовлена заправка надає салату більше смакових відтінків та ароматів.

Як зробити заправку для салату “Цезар” в домашніх умовах

Для приготування заправки нам потрібно взяти:

  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • гірчиця – 2 ст. л.,
  • рослинна (краще оливкова) олія – 100 мл;
  • чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Спочатку потрібно приготувати заправку для салату:

– подрібнюємо часник,

salat-cezar-sous

– розтираємо круто зварені жовтки,

salat-cezar7

– додаємо гірчицю, сіль, перець,

salat-cezar8

– лимонний сік та подрібнений часник,

salat-cezar9

– додаємо невеликими порціями рослинну олію та все ретельно перемішуємо до однорідності.

salat-cezar10

Заправка готова, поки що її відставляємо. Починаємо наступний етап приготування.

Як приготувати салат “Цезар”

– куряче філе нарізаємо середніми кубиками та обсмажуємо на сковорідці до появи рум’яної скориночки,

salat-cezar3

salat-cezar6

варимо круто яйця, очищаємо від шкаралупи та нарізаємо їх шматочками, як на фото,

salat-cezar-jajca

– готуємо крутони (сухарики) – злегка підсушений хліб або батон нарізаємо на кубики та підсмажуємо його до хрусткої скоринки на сухій сковорідці без жиру,

salat-cezar1

salat-cezar5

– ретельно миємо листя салату, обсушуємо на паперових серветках та рвемо на середні шматочки,

– сир натираємо на дрібній тертці,

– на дно салатниці викладаємо листя салату, трохи тертого сиру, поливаємо частиною приготовленої заправки та злегка перемішуємо,

– зверху викладаємо кубики курятини, яйця, сухарики,

salat-cezar12

поливаємо соусом, що залишився

salat-cezar13

та гарненько посипаємо тертим сиром.

salat-cezar2

На приготування незрівнянного за смаком салату «Цезар» за класичним рецептом Вам знадобиться лише 20-25 хвилин. Тепер залишилося оформити та прикрасити салат перед подачею на святковий стіл. Цікаві варіанти та ідеї, як можна прикрасити салат, дивіться у відео:

Господині часто видозмінюють традиційний рецепт «Цезаря», замінюючи м’ясо курки на яловичину або свинину, додають морепродукти, шматочки звичайних помідорів або черрі, болгарський перець різних кольорів. Спробуйте і Ви проекспериментувати, щоб відкрити для себе та гостей найсмачніший варіант салату.

Усім приємного апетиту!