Вишуканий салат «Цезар» завжди користується великою популярністю у гостей завдяки чудовому смаку та низькій калорійності. Його можна подавати як і кожного дня, так і прикрасити ним святковий стіл на Новий рік або на день народження. Класичний варіант такого кулінарного шедевру завжди є в ресторанних меню, та його дуже легко та просто приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти: Куряча грудка, Майонез, Перець чорний мелений, Салат, Сир, Сухарики, Часник, Яйце
Покроковий рецепт з фото та відео допоможе правильно приготувати знаменитий «Цезар».
Для приготування двох порцій потрібно взяти продукти:
- куряче філе (можна гриль) – 200 гр.;
- свіже листя салату – 100 гр.;
- сухарики (крутони) – 50 г або білий хліб – 100 гр.;
- сир «Пармезан» або будь-який інший твердий сир – 50 гр.;
- курячі яйця – 2 шт.;
- часник і мелений чорний перець – за смаком.
Салат, звичайно, можна заправити майонезом, та для традиційного «Цезаря» робиться спеціальний соус. Самостійно приготовлена заправка надає салату більше смакових відтінків та ароматів.
Зміст
Як зробити заправку для салату “Цезар” в домашніх умовах
Для приготування заправки нам потрібно взяти:
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- часник – 2-3 зубчики;
- гірчиця – 2 ст. л.,
- рослинна (краще оливкова) олія – 100 мл;
- чорний мелений перець та сіль – за смаком.
Спочатку потрібно приготувати заправку для салату:
– подрібнюємо часник,
– розтираємо круто зварені жовтки,
– додаємо гірчицю, сіль, перець,
– лимонний сік та подрібнений часник,
– додаємо невеликими порціями рослинну олію та все ретельно перемішуємо до однорідності.
Заправка готова, поки що її відставляємо. Починаємо наступний етап приготування.
Як приготувати салат “Цезар”
– куряче філе нарізаємо середніми кубиками та обсмажуємо на сковорідці до появи рум’яної скориночки,
– варимо круто яйця, очищаємо від шкаралупи та нарізаємо їх шматочками, як на фото,
– готуємо крутони (сухарики) – злегка підсушений хліб або батон нарізаємо на кубики та підсмажуємо його до хрусткої скоринки на сухій сковорідці без жиру,
– ретельно миємо листя салату, обсушуємо на паперових серветках та рвемо на середні шматочки,
– сир натираємо на дрібній тертці,
– на дно салатниці викладаємо листя салату, трохи тертого сиру, поливаємо частиною приготовленої заправки та злегка перемішуємо,
– зверху викладаємо кубики курятини, яйця, сухарики,
поливаємо соусом, що залишився
та гарненько посипаємо тертим сиром.
На приготування незрівнянного за смаком салату «Цезар» за класичним рецептом Вам знадобиться лише 20-25 хвилин. Тепер залишилося оформити та прикрасити салат перед подачею на святковий стіл. Цікаві варіанти та ідеї, як можна прикрасити салат, дивіться у відео:
Господині часто видозмінюють традиційний рецепт «Цезаря», замінюючи м’ясо курки на яловичину або свинину, додають морепродукти, шматочки звичайних помідорів або черрі, болгарський перець різних кольорів. Спробуйте і Ви проекспериментувати, щоб відкрити для себе та гостей найсмачніший варіант салату.
Усім приємного апетиту!