Салат Олів’є – це класична страва, відома всім з дитинства. Тому зараз ми нагадаємо всім любителям цього салату, його класичний для нашої країни рецепт.
Інгредієнти: Варена ковбаса, Зелена цибуля, Зелений горошок консервований, Картопля, Мариновані огірки, Яйце
Як приготувати салат Олів’є з ковбасою
Для приготування необхідно взяти:
- огірок маринований – 3 штуки (250 грамів);
- ковбаса варена – 400 грамів;
- картопля відварна – 7 штук середнього розміру (450 грамів);
- яйця курячі відварені – 3 штуки;
- цибуля зелена – 50 грамів;
- горошок зелений консервований – 1 банка (425 грамів).
Обирайте якісну та смачну ковбасу, аби вона не зіпсувала смак салату.
Ковбасу треба нарізати кубиками.
Далі відваріть та поріжте яйця. Для цього можна використати ніж або спеціальне знаряддя для нарізки.
Картоплю треба також нарізати кубиками, які по розміру будуть такі ж, як і кубики ковбаси.
Порада: Щоб картопля тримала форму, покладіть її перед нарізкою в холодильник на кілька годин, а краще на цілий день.
Тепер поріжте огірок на дрібні кубики. Якщо у нього жорстка шкірка – зніміть її.
Далі зелену цибулю помийте, струсіть рідину і поріжте ножицями. Якщо зеленої нема – візьміть звичайну ріпчасту.
Візьміть горошок та злийте з нього рідину. Старайтеся обирати горох ніжних сортів.
Також можете додати моркву, нарізану кубиками, якщо ви її любите.
Тепер складіть всі інгредієнти в одну ємність.
Посоліть та заправте майонезом.
Ваш салат готовий. Смачного!