Цей святковий салат прийшов до нас з минулого століття. Якщо Олів’є та Шубу заведено вважати новорічними салатами, то мімоза став чоловічим салатом, який готували до свята 8 березня. Чому ж «мімоза»? Ця назва пов’язана з оформленням салату – на блюді, немов на снігу, ніжні жовті квіти мімози. Отака красива і смачна страва.
Інгредієнти: Вершкове масло, Картопля, Майонез, Рибна консерва, Сир, Цибуля, Яйце
Сьогодні, «Мімоза» у класичному варіанті готується на різні свята: і на Новий рік, і на день народження. Або ж просто, як повсякденна страва.
Салат готується дуже просто. Крок за кроком ми пояснимо, як готувати цей салат і які необхідні інгредієнти.
Основа «мімози» – рибні консерви. Це можуть бути: сардини, сайра, сьомга, лосось або горбуша.
Далі, нам знадобляться 5 варених яєць і 2-3 картоплини.
Дрібно ріжемо середню цибулину. Щоб цибуля втратила свою гіркоту, її можна попередньо обдати окропом, або залити невеликою кількістю оцту, розведеного у воді.
Натираємо 200 г плавленого сиру і 100 г вершкового масла.
Підказка: перед тим як натирати, масло краще покласти на деякий час в морозилку.
Ще нам знадобиться заправка для салату. Нею буде магазинний або домашній майонез.
От і все. Формуємо салат.
Перший шар – білки, натерті на крупній тертці.
Другий шар – тертий сир. Сир краще натерти на середній тертці.
Третій шар – майонез.
Четвертий – картопля, натерта на середній терці.
П’ятий – половина рибних консервів.
Шостий і сьомий – вершкове масло, натерте на крупній тертці, а також цибуля.
Восьмий – друга частина консервів.
Дев’ятий – знову майонез.
Десятий і останній – жовтки, натерті на дрібній тертці.
Салату потрібно деякий час, щоб він просочився.
Як бачите ніжний та смачний салат «Мімоза» готується дуже просто.
Салат готовий. Пропоную розглянути декілька варіантів його оформлення. Адже красива подача теж важлива для святкової атмосфери.
Салат можна прикрасити так:
а можна й так – порційно.
А більше варіантів оформлення салату Мімоза ви побачите в цьому відео.
Бажаю всім чудового святкового настрою!