Перед будь-яким особливим святом, кожна господиня старається скласти якомога краще меню. Салат мімоза з сайри стане смачною родзинкою святкового застілля.
Інгредієнти: Картопля, Майонез, Морква, Рибна консерва, Сіль, Цибуля, Яйце
Продукти в ньому доступні й не дуже дорогі, салат не має багато калорій, а його смак ніжний і легкий. Крім консервованої сайри та картоплі, необхідно ще підготувати моркву, яйця та майонез. Покроковий фоторецепт буде хорошою підказкою під час приготування соковитого смачного салату.
Складники:
- 3-4 картоплини;
- 3-4 морквини;
- 1 баночка консервованої сайри;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- сіль за смаком;
- майонез.
Як приготувати салат мімоза з сайри
Картоплини для салату необхідно вибирати середні. Їх потрібно почистити від шкірки, помити та відварити в підсоленій воді (процес варіння займе, десь, 20 хвилин).
В іншій каструлі слід відварити, в цілому вигляді, морквину разом зі шкіркою (на це піде, біля, 30 хвилин).
Також, в окремій посудині необхідно зварити вкруту яйця (варитися вони мають, із моменту закипання, 7-8 хвилин).
Коли картопля та морква зваряться, їх слід остудити. Моркву почистити від шкірки.
Салат потрібно формувати, викладаючи всі складові шарами.
На дно тарілки треба натерти й злегка утрамбувати картоплю.
Зверху неї розмісти натерту морквину.
Потім, відкрити консерву, злити рідину, а сайру розім’яти виделкою на окремій тарілці. Цибулю нарізати на дрібні кубики.
Після цього, зверху моркви потрібно викласти сайру й посипати її цибулею.
Відварені яйця варто розділити на білки та жовтки й натерти їх (окремо) на тертці з дрібними отворами.
Четвертим шаром салату має бути білок, а зверху нього жовток.
Верхівку листкового салату з консервованої сайри необхідно просто полити майонезом і не перемішувати.
Салат мімоза з сайрою, перед подачею на стіл, повинен постояти в холодильнику й просочитися.