Смачний та корисний вітамінний салат можна зробити з будь-яких сезонних овочів. Я сьогодні пропоную приготувати легкий вітамінний салат із топінамбура з капустою і морквою. Зазначу, що топінамбур, це рідкісний для буденного меню овоч. Цей коренеплід ще відомий як «земляна груша». Зверну увагу, що додавати топінамбур можна не лише в салати. З його допомогою можна урізноманітнити перші та другі страви. Це зробить їх не лише смачнішими, а ще й кориснішими. Спробуйте приготувати цей простий салат за моїм швидким рецептом з докладними покроково зробленими фото. Зауважу, що цю корисну страву можна по праву вважати різновидом дієтичного салату відомого під назвою Щітка. Сміло можна включати цей вітамінний салат до складу пісного чи вегетаріанського меню.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Зелена цибуля, Зелень петрушки, Лимонний сік, Морква, Оливкова олія, Сіль, Топінамбур
Необхідні компоненти:
- білокачанна капуста – 200 гр;
- морква (сира) – 1 шт.;
- топінамбур – 50 гр;
- зелень (перо цибулі, петрушка) – маленький пучок;
- оливкова (чи інша рослинна) олія;
- сік лимона;
- сіль.
Зміст
Як приготувати корисний вітамінний салат з капусти, моркви та топінамбура
Нашатковуємо капусту та нарізаємо моркву тонкою соломкою.
Топінамбур ретельно очищуємо від землі та миємо з використанням щітки. Якщо добре відмити коренеплід від забруднень, то можна не очищувати його від шкірки, що збереже додаткову порцію вітамінів та заощадить час. Отже, нашатковуємо топінамбур тонкими довгими смужками.
Пучок зелені дрібно нарізаємо та додаємо в салат.
Перемішуємо всі компоненти салату.
Залишається тільки заправити його. Для цього, поливаємо овочі улюбленою рослинною олією (в мене оливкова). Додаємо трохи лимонного соку та присолюємо за смаком.
Процес приготування легкого вітамінного салату з овочів дуже простий та швидкий, тому, готувати його суцільне задоволення. Щоб зробити салат максимально вітамінним, можна додати трохи пророщених зерен пшениці або насіння кунжуту. Готуйте, смакуйте та будьте здорові! Приємного апетиту!
Салати із топінамбура – відео-рецепти
Готується швидко та просто. Виходить дуже смачно та корисно. Скажу тільки, що нарізаний долками топінамбур злегка запікається у духовці. Ресторанний салат від Клопотенка.
Ще один топінамбуровий салат без майонезу та сметани.
Наступний варіант приготування з горіхами та яблуком. Автор називає страву “Салат від 100 хворєй”.
І ще один варіант приготування салат з топінамбуром та яблуком.
Готуйте смачно та різноманітно!