Рисова каша з гарбузом на молоці

Рисова каша з гарбузом на молоці – це дуже корисна та дієтична страва, яку кожному варто готувати та їсти хоча б час від часу.Така каша стане чудовим сніданком, бо її легко варити.

Для приготування необхідно взяти:

  • 150 грамів пропареного білого рису;
  • 1 літр молока 3,6%;
  • 150 грамів свіжого очищеного гарбуза;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 2 столові ложки коричневого цукру;
  • ¼ чайної ложки ваніліну.

Як приготувати рисову кашу з гарбузом на плиті

Спочатку промийте рис кілька разів водою з-під крану, потім залийте кип’яченою водою на 30 хвилин. Далі злийте воду, а рис викладіть в каструлю з товстим дном.

Молочна рисова каша з гарбузом

Додайте до рису холодне молоко,дрібку солі і ванілін та доведіть кашу до кипіння.

Рисова каша з гарбузом на молоці

Тим часом поріжте гарбуз на маленькі кубики. Коли каша кипітиме вже 10 хвилин (не забувайте її мішати), додайте гарбуз та цукор, трохи зменшіть вогонь і варіть, продовжуючи інтенсивно помішувати.

Молочна рисова каша з гарбузом

Коли каша почне загускати та стане приємно жовтуватою, закрите її кришкою, вимкніть вогонь та дайте страві настоятися ще 8-10 хвилин.

Рисова каша з гарбузом на молоці

Після цього можете подавати її на стіл.

Молочна рисова каша з гарбузом

Їсти кашку треба гарячою, так вона не тільки краще смакує, але і добре впливає на шлунок.