Рисова каша з гарбузом на молоці – це дуже корисна та дієтична страва, яку кожному варто готувати та їсти хоча б час від часу.Така каша стане чудовим сніданком, бо її легко варити.
Інгредієнти: Ванілін, Гарбуз, Молоко, Рис пропарений, Сіль, Цукор
Кухня: Російська кухня
Для приготування необхідно взяти:
- 150 грамів пропареного білого рису;
- 1 літр молока 3,6%;
- 150 грамів свіжого очищеного гарбуза;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 2 столові ложки коричневого цукру;
- ¼ чайної ложки ваніліну.
Як приготувати рисову кашу з гарбузом на плиті
Спочатку промийте рис кілька разів водою з-під крану, потім залийте кип’яченою водою на 30 хвилин. Далі злийте воду, а рис викладіть в каструлю з товстим дном.
Додайте до рису холодне молоко,дрібку солі і ванілін та доведіть кашу до кипіння.
Тим часом поріжте гарбуз на маленькі кубики. Коли каша кипітиме вже 10 хвилин (не забувайте її мішати), додайте гарбуз та цукор, трохи зменшіть вогонь і варіть, продовжуючи інтенсивно помішувати.
Коли каша почне загускати та стане приємно жовтуватою, закрите її кришкою, вимкніть вогонь та дайте страві настоятися ще 8-10 хвилин.
Після цього можете подавати її на стіл.
Їсти кашку треба гарячою, так вона не тільки краще смакує, але і добре впливає на шлунок.