Рис зі сметаною на сковороді - простий і смачний гарнір з рису

Рис зі сметаною на сковороді – простий і смачний гарнір з рису

Цей ароматний, яскравий і насичений в смаку рис зі сметаною і зеленню здивує різноманітністю смаків і незвичайним букетом ароматів. Страва готується всього 40 хвилин, а результат перевершує всі очікування! Обов’язково спробуйте приготувати цей смачний, легкий і дієтичний рисовий гарнір на вечерю чи обід, а покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам створити страву з риса швидко і просто!

Складові:

Ароматний і ніжний гарнір з рису зі сметаною і зеленню

  • рис камоліно – 250 гр;
  • цедра лимона – 1 ч.л.;
  • сіль – за смаком;
  • зелена цибуля – пучок;
  • спеції – за смаком;
  • сметана – 1 ст.л.;
  • суміш перців;
  • вершкове масло.

Як приготувати рис зі сметаною на гарнір

Для приготування смачного і ароматного гарніру з зеленню нам знадобиться свіжа зелень. Вибирайте її на свій смак – цибуля, шпинат, порей, кріп, кінза – набір може бути будь-який. Я використовувала пучок молодої цибульки – її потрібно нарубати на дрібні шматочки.

Ароматний і ніжний гарнір з рису зі сметаною і зеленню

Більшу частину цибулі слід обсмажити на сковорідці з вершковим маслом.

Ароматний і ніжний гарнір з рису зі сметаною і зеленню

Всипати промитий рис, влити дві склянки курячого бульйону і тушкувати до повної м’якості крупи, підливаючи воду або бульйон по потребі.

Рис зі сметаною на сковороді - простий і смачний гарнір з рису

Коли рис буде майже готовий, додати сметану і спеції за смаком. Сметану розподілити ложкою по всій поверхні, накрити кришкою і потримати на вогні ще 2-3 хвилини.

Рис зі сметаною на сковороді - простий і смачний гарнір з рису

Всипати зелену частину цибулі і прибрати сковороду з вогню.

Рис зі сметаною на сковороді - простий і смачний гарнір з рису

Додати цедру лимона і залишити рисовий гарнір настоюватися.

Рис зі сметаною на сковороді - простий і смачний гарнір з рису

Готовий ароматний і розсипчастий гарнір з рису подавати до столу розклавши по тарілках або на загальному блюді.

Рис зі сметаною на сковороді - простий і смачний гарнір з рису

Такий рис зі сметаною і зеленню ідеально доповнить м’ясні чи рибні закуски, легкі овочеві салати. Смачного!

Рис зі сметаною на сковороді - простий і смачний гарнір з рису

Запропонований сьогодні смачний і ароматний гарнір з рису і зелені стане фішкою будь-якого застілля. Страва пряна, неймовірно ароматна і смачна. Рис розсипчастий, має виражені лимонні нотки і тонкий аромат свіжої зелені. Такий рисовий гарнір можна подавати як на святковий стіл, так і включати в повсякденне меню.