Для тих господинь, яким подобаються нехитрі за складом інгредієнтів і процесом приготування другі страви, пропоную простий спосіб зробити рис на сковороді. Доповнюють цю популярну крупу обсмажені шматочки курки та овочі.
Інгредієнти: Вода, Куряча грудка, Морква, Рис, Сіль, Соняшникова олія, Спеції, Томатна паста, Цибуля
Щоб приготувати таку просту, але достатньо ситну і нестандартну за смаком страву, вам не знадобиться багато часу. Щоб зварити смачний рис з куркою і овочами на сковороді не просто швидко і легко, але і смачно, використайте мій покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- куряче м’ясо – 300 гр;
- перець (використовується солодкий, болгарський) – 1 шт.;
- морквина – 1 шт.;
- цибуля-ріпка – 1 шт.;
- паста томатна – 1 ст. лож.;
- рис – 1 склянка;
- олія (можна соняшникову або любу іншу рослинну) – 30 мл;
- вода – 2-3 склянки;
- сіль і відповідні спеції на розсуд.
Як приготувати рис з куркою і овочами на сковороді
В якості м’ясного курячого інгредієнта для нашої страви на сковороді можна взяти грудку або, наприклад, стегенце. М’ясо курочки на нарізній дошці ріжемо шматочки. Переміщаємо їх на сковороду у підігріту олію. Обсмажуємо, близько, п’яти хвилинок.
За цей час (а його цілком достатньо) наріжемо кубиками очищену цибулю та нашаткувати в довільній, бажаній для вас, формі очищену моркву. Овочі перекладаємо до курячого м’яса. Продовжуємо на помірному вогні смажити.
Смужками подрібнюємо перчик. Перекладаємо його, також, на сковороду. Перемішуємо та тушкуємо 5-6 хвилин.
Додаємо рис. Його потрібно попередньо під водою промити (3 рази), злити воду на сито та дочекатись поки вона стече. Перекладаємо підготовлений рис на сковороду.
Вливаємо слідом кип’ячену воду. Її повинно бути в два-три рази більше за обсяг рису. Варимо, практично, до готовності. Спершу додайте дві склянки води, а решту додасте у разі необхідності
В кінці солимо та кидаємо бажаних спецій. Кладемо томатну пасту. Перемішуємо та хай потушкується ще 5-7 хвилинок.
Рис, приготовлений спільно з курячими шматочками і овочами на сковороді, подаємо на стіл притрусивши страву подрібненою свіжої зелені.
Впевнена, що така проста але смачна м’ясна друга страва з курки і рису припаде до смаку всім їдокам. Приємного перекусу!