Сьогодні я вирішила приготувати дієтичну першу страву – пісний рибний суп з хека. При мінімальному вмісті калорій ця смачна страва дуже навариста й ароматна. Пропоную всім скористатися моїм докладним та покроково оформленим рецептом з фото. Скориставшись моїми порадами та напрацюваннями запропонуйте рідним гарантовано смачний, дієтичний рибний суп з хеком.
Інгредієнти: Лавровий лист, Морква, Перець запашний горошком, Перець чорний горошком, Риба, Рис, Сіль, Цибуля
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування цієї першої страви нам потрібно взяти:
- морожений хек – 1-2 тушки (залежно від розміру);
- картопля – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- рис – 2 ст. ложки;
- вода – 2 л;
- спеції (лавровий лист, перчик чорний та духмяний горошком) – за смаком;
- сіль – за смаком;
- свіжий кріп.
Як приготувати суп з хека з рисом
Щоб рибний суп вийшов дійсно смачний та наваристий, потрібно вибрати якісні тушки хека. При покупці зверніть увагу на зріз: він повинен бути не завітреним, однорідно забарвленим, без зайвих вкраплень та приємного кольору. Розморожувати рибу краще всього природним шляхом, на нижній полиці холодильника.
Отже, кладемо хека розмерзатися на ніч, а вранці приступаємо до куховаріння. Позбавляємося залишків луски на тушці та відрізаємо плавники, ретельно промиваємо рибу водою.
Ставимо на вогонь каструлю з водою. Поки вона закипає, з цибулі знімаємо брудні лусочки та відрізаємо прикореневу частину. Потім, прямо в лушпинні цибулину кладемо в киплячу воду. Зварений таким чином овоч віддасть максимум аромату бульйону та забезпечить приємний золотистий відтінок супу.
Поки цибуля вариться очищуємо моркву та картоплю, нарізаємо довгими брусочками. Смажити овочі на сковороді ми не будемо, а одразу покладемо в бульйон. Так суп вийде по-справжньому дієтичним.
В киплячий бульйон закладаємо підготовлені овочі та порцію рису.
Тушки хека нарізаємо порційними шматочками та додаємо до бульйону з овочами. Після цього, суп солимо, додаємо перчик та продовжуємо варити на повільному вогні. На наступному фото ви можете побачити, як виглядає суп після закладання всіх компонентів.
За 20 хвилин рибний супчик готовий, кидаємо лавровий лист та вимикаємо газ. Даємо настоятися 5 хвилин, після чого, виймаємо лаврушку та цибулю, накриваємо кришкою каструлю та залишаємо суп на 30 хвилин.
Готову страву розкладаємо по тарілках, додаємо свіжої зелені та повною мірою насолоджуємося смаком гаряченького рибного супу.
Звичайно ж, ви за власним бажанням можете додати до страви різноманітні трави та улюблені приправи. При бажанні, рис можна замінити іншою крупою і зварити, до прикладу, суп з перловкою.
Рибний суп з хеком – відео-рецепти
Для різноманіття смаків у меню приготуйте і цей прозорий суп із замороженного хека з картоплею та морквою.
Не оминіть увагою і цей, хоча і не самий дієтичний, але швидкий, простий та цікавий рецепт приготування рибного супа из філе хека.
Якщо у вас є маленькі діти, то можете зробити для них цей рецепт супу з рисом та картоплею. Тут тушка риби повністю очищується від усіх кісточок. Для зовсім маленьких діточок вже готовий суп можна змолоти блендером.
Ось так просто та достатньо швидко готується корисна перша страва. Рекомендую влаштовувати смачний рибний день хоча б раз на тиждень. Це корисно не тільки для здоров’я, а ще й для стрункості фігури.