Рум’яна картопля запечена в соєвому соусі часточками

Без смачної картопельки не обходиться ні повсякденне меню, ні святкові посиденьки. Готують цей овоч найрізноманітнішими способами. В цій статті мова йтиме про те, як запекти гарну та смачну рум’яну картоплю в соєвому соусі часточками.

Перед відправленням шматочків картоплі в духову шафу, їх, за цим рецептом, пропонується відварити до напівготового стану й уже після цього маринувати в соусі. З усіма подробицями правильного запікання золотистої картоплі за цим способом, варто ознайомитися в покроковому фоторецепті.

Складники:

  • 6 (можна більше) картоплин;
  • 30 мілілітрів класичного соєвого соусу;
  • 30 мілілітрів соняшникової олії;
  • сіль за смаком;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 щіпки приправи для картоплі.

Як запекти картоплю часточками в духовці з часником і соєвим соусом

Для приготування запеченої картоплі в духовці краще взяти невеликі однакові екземпляри. Відібрані овочі слід ретельно помити під краном теплою водою та почистити від шкірки ножем або овочечисткою. Підготовлені картоплини необхідно розрізати начетверо, помістити їх в каструлю, відправити на плиту та залити холодною водою. Варитися картопляні часточки повинні до напівготовності (ні в якому разі не можна переварити їх). Після цього процесу, картопляний відвар потрібно злити, а картоплю залишити остигати.

Запечена картопля в духовці шматочками, з часником і соєвим соусом

Доки картопля охолоджуватиметься, слід зайнятися приготуванням маринаду, взявши за основу соєвий соус. Його та рослинну олію необхідно з’єднати в невеличкій посудині. Потім, додати до них подрібнений часник, спеції для страв із картоплі й, посоливши все, перемішати ці компоненти.

Запечена картопля в духовці шматочками, з часником і соєвим соусом

Тепер, остуджену картоплю слід полити приготовленим маринадом й акуратно перемішати її.

Рум'яний запечена картопля в соєвому соусі часточками

Пектися картопляні часточки в соєвому маринаді повинні в розігрітій духовці до 200 °C на деку, засланому пергаментним папером.

Рум'яний запечена картопля в соєвому соусі часточками

Накривати форму з картоплею фольгою не потрібно. Готовою до споживання страва буде через 20-25 хвилин.

Рум'яний запечена картопля в соєвому соусі часточками

Запечена картопля в соєвому соусі з рум’яною скоринкою виглядає дуже апетитно, а це обіцяє неабиякий смак.

Рум'яний запечена картопля в соєвому соусі часточками

Красива подача також збуджує апетит.

Рум'яний запечена картопля в соєвому соусі часточками

Такий картопляний гарнір можна подати з будь-яким м’ясом, солоною або смаженою рибою, маринованими або тушкованими грибами. Ті, хто протягом року дотримується посту, зможе готувати ідеальний пісний гарнір з картоплі в такі дні, доповнивши страву будь-якими консервованими овочами або овочевим салатом.