Без смачної картопельки не обходиться ні повсякденне меню, ні святкові посиденьки. Готують цей овоч найрізноманітнішими способами. В цій статті мова йтиме про те, як запекти гарну та смачну рум’яну картоплю в соєвому соусі часточками.
Інгредієнти: Картопля, Олія рослинна, Сіль, Соєвий соус, Спеції, Часник
Перед відправленням шматочків картоплі в духову шафу, їх, за цим рецептом, пропонується відварити до напівготового стану й уже після цього маринувати в соусі. З усіма подробицями правильного запікання золотистої картоплі за цим способом, варто ознайомитися в покроковому фоторецепті.
Складники:
- 6 (можна більше) картоплин;
- 30 мілілітрів класичного соєвого соусу;
- 30 мілілітрів соняшникової олії;
- сіль за смаком;
- 2 зубки часнику;
- 2 щіпки приправи для картоплі.
Як запекти картоплю часточками в духовці з часником і соєвим соусом
Для приготування запеченої картоплі в духовці краще взяти невеликі однакові екземпляри. Відібрані овочі слід ретельно помити під краном теплою водою та почистити від шкірки ножем або овочечисткою. Підготовлені картоплини необхідно розрізати начетверо, помістити їх в каструлю, відправити на плиту та залити холодною водою. Варитися картопляні часточки повинні до напівготовності (ні в якому разі не можна переварити їх). Після цього процесу, картопляний відвар потрібно злити, а картоплю залишити остигати.
Доки картопля охолоджуватиметься, слід зайнятися приготуванням маринаду, взявши за основу соєвий соус. Його та рослинну олію необхідно з’єднати в невеличкій посудині. Потім, додати до них подрібнений часник, спеції для страв із картоплі й, посоливши все, перемішати ці компоненти.
Тепер, остуджену картоплю слід полити приготовленим маринадом й акуратно перемішати її.
Пектися картопляні часточки в соєвому маринаді повинні в розігрітій духовці до 200 °C на деку, засланому пергаментним папером.
Накривати форму з картоплею фольгою не потрібно. Готовою до споживання страва буде через 20-25 хвилин.
Запечена картопля в соєвому соусі з рум’яною скоринкою виглядає дуже апетитно, а це обіцяє неабиякий смак.
Красива подача також збуджує апетит.
Такий картопляний гарнір можна подати з будь-яким м’ясом, солоною або смаженою рибою, маринованими або тушкованими грибами. Ті, хто протягом року дотримується посту, зможе готувати ідеальний пісний гарнір з картоплі в такі дні, доповнивши страву будь-якими консервованими овочами або овочевим салатом.