Рулет з вершковим кремом - домашній сирний бісквіт та вершковий крем з желатином

Рулет з вершковим кремом – домашній сирний бісквіт та вершковий крем з желатином

Ніжний сирний бісквітний рулет з вершковим крем на желатині, приготовлений по цьому не складному рецепту, виходить дуже смачним. Але якщо класичний бісквіт всі знають як зробити, то далеко не всі знають, як спекти сирний бісквіт в домашніх умовах. А його можна використати не тільки для приготування смачного рулету, але і для приготування домашнього бісквітного торта. Сир, що входить до складу тіста, робить корж незвичайним на смак. Такий домашній рулет з вершковим кремом, точно, не залишить байдужим жодного ласуна.

Склад бісквітного тіста:

  • сир – 200 гр;
  • цукор – ½ склянки;
  • куряче яйце – 3 шт.;
  • крохмаль – 4 ст.л.;
  • борошно – 2 ст.л.;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • ванілін – за смаком.

Склад крему для рулету:

  • вершки – 300 гр (жирність 35%);
  • цукор – 2 ст.л.;
  • лимонний сік – за смаком;
  • желатин -2 ч.л.

Для прикраси:

  • волоські горіхи, мигдаль або арахіс –  30-50 гр;
  • цукрова пудра.

Як приготувати сирний рулет з вершками

Заливаємо желатин охолодженою кип’яченою водою (6 ст.л.) і залишаємо на деякий час для набухання. Його ми будемо використовувати для приготування крему, а поки займемося сирним бісквітом.

Як зробити сирний бісквіт

  • У глибокій мисці перемішуємо сир, борошно, жовтки, крохмаль, ванілін і розпушувач для тіста.
  • Окремо збиваємо білки і цукор до утворення стійкої піни, а потім, повільно і акуратно помішуючи, вводимо їх в суміш з сиром.
  • Застеляємо деко папером і викладаємо на нього тісто тонким шаром (приблизно 1 см). Ставимо деко в духовку, розігріту до 180°С.
  • Коли корж буде готовий, виймаємо його з духовки і скручуємо в рулет (папір поки знімати не потрібно) і залишаємо до повного охолодження.

Крем з вершків з желатином

  • Набряклий желатин гріємо на водяній бані і охолоджуємо.
  • Змішуємо його з цукром, соком лимона, вершками і ретельно збиваємо – начинка готова.
  • Відокремлюємо невелику частину для того, щоб змастити рулет зверху.

Вирівнюємо сирний бісквіт, видаляємо папір, змащуємо його желейно-вершковою начинкою, рівномірно розподіливши її по поверхні. Звертаємо рулет, обмазуємо його зверху залишками крему та посипаємо подрібненими горіхами.

Сирний рулет з кремом з вершків

Можна рулет і не змащувати кремом, а просто прикрасити цукровою пудрою чи какао-порошком.

Сирний рулет з кремом з вершків

Смачний домашній сирний рулет з вершками готовий! Акуратно нарізаємо невеликими шматочками і роздаємо всім бажаючим.

Печіть легко та швидко, а їжте із задоволенням!