Ніжний сирний бісквітний рулет з вершковим крем на желатині, приготовлений по цьому не складному рецепту, виходить дуже смачним. Але якщо класичний бісквіт всі знають як зробити, то далеко не всі знають, як спекти сирний бісквіт в домашніх умовах. А його можна використати не тільки для приготування смачного рулету, але і для приготування домашнього бісквітного торта. Сир, що входить до складу тіста, робить корж незвичайним на смак. Такий домашній рулет з вершковим кремом, точно, не залишить байдужим жодного ласуна.
Склад бісквітного тіста:
- сир – 200 гр;
- цукор – ½ склянки;
- куряче яйце – 3 шт.;
- крохмаль – 4 ст.л.;
- борошно – 2 ст.л.;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- ванілін – за смаком.
Склад крему для рулету:
- вершки – 300 гр (жирність 35%);
- цукор – 2 ст.л.;
- лимонний сік – за смаком;
- желатин -2 ч.л.
Для прикраси:
- волоські горіхи, мигдаль або арахіс – 30-50 гр;
- цукрова пудра.
Зміст
Як приготувати сирний рулет з вершками
Заливаємо желатин охолодженою кип’яченою водою (6 ст.л.) і залишаємо на деякий час для набухання. Його ми будемо використовувати для приготування крему, а поки займемося сирним бісквітом.
Як зробити сирний бісквіт
- У глибокій мисці перемішуємо сир, борошно, жовтки, крохмаль, ванілін і розпушувач для тіста.
- Окремо збиваємо білки і цукор до утворення стійкої піни, а потім, повільно і акуратно помішуючи, вводимо їх в суміш з сиром.
- Застеляємо деко папером і викладаємо на нього тісто тонким шаром (приблизно 1 см). Ставимо деко в духовку, розігріту до 180°С.
- Коли корж буде готовий, виймаємо його з духовки і скручуємо в рулет (папір поки знімати не потрібно) і залишаємо до повного охолодження.
Крем з вершків з желатином
- Набряклий желатин гріємо на водяній бані і охолоджуємо.
- Змішуємо його з цукром, соком лимона, вершками і ретельно збиваємо – начинка готова.
- Відокремлюємо невелику частину для того, щоб змастити рулет зверху.
Вирівнюємо сирний бісквіт, видаляємо папір, змащуємо його желейно-вершковою начинкою, рівномірно розподіливши її по поверхні. Звертаємо рулет, обмазуємо його зверху залишками крему та посипаємо подрібненими горіхами.
Можна рулет і не змащувати кремом, а просто прикрасити цукровою пудрою чи какао-порошком.
Смачний домашній сирний рулет з вершками готовий! Акуратно нарізаємо невеликими шматочками і роздаємо всім бажаючим.
Печіть легко та швидко, а їжте із задоволенням!