З лавашу можна робити різні смачні страви, навіть рулет з овочевою ікрою. І зараз ми розкажемо, як це зробити.
Інгредієнти: Баклажани, Зелень петрушки, Кетч, Лаваш, Морква, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Томатний сік, Цибуля, Часник
Вам необхідно взяти:
- баклажан – 4-6 штук;
- морква – 1 штука;
- помідор (червоний і зелений) – 2 штуки;
- цибуля – 1 штука;
- часник – 1 зубок;
- томатний сік – 1 склянка;
- кетчуп (до шашлику) – 1 столова ложка;
- лаваш – 2 штуки;
- масло рослинне – 1 столова ложка;
- сіль – 1 чайна ложка;
- спеції (прованські трави, перець, коріандр) – 0,5-1 чайна ложка;
- зелень петрушки – за смаком.
Зміст
Як приготувати рулет з лаваша з овочевою ікрою
Лаваш візьміть в магазині, щоб зекономити час. Тоді вам треба буде приготувати тільки саму ікру.
Як зробити овочеву ікру з баклажанів
Оберіть свіжий та пружний баклажан.
Почистіть і помийте, поріжте шматочками, як на фото.
Цибулю, моркву, часник почистіть, помийте, подрібніть. Різати можна так, як вам подобається.
Візьміть червоні та зелені помідори, помийте та поріжте.
Викладіть на пательню овочі, додайте олію, сіль і спеції (прованські трави, перець, коріандр), та поставте на вогонь.
Трохи обсмажте овочі, потім додайте томатний сік і тушкуйте на слабкому вогні, доки не випарується вся рідина.
В кінці додайте кетчуп, перемішайте і лишіть ікру охолоджуватися.
Як загорнути рулет з лаваша
Підготуйте лаваш.
Складіть його, як на фото, та викладіть начинку.
Загорніть лаваш рулетом.
Подавати таку смакоту треба з зеленню петрушки.
Така закуска виглядає дуже апетитно.
Смачного!