Рулет з бананом всередині - домашній масляний бісквіт з вершковим кремом

Рулет з бананом всередині – домашній масляний бісквіт з вершковим кремом

Приготовлений в домашніх умовах смачний бісквітний рулет з бананом всередині та ще й в поєднанні з ніжним вершковим кремом – це справжня смакота, яка розлітається зі столу, просто, моментально. Цей рецепт допоможе легко, швидко та правильно приготувати смачний бісквітний банановий рулет самостійно. Покроковий та відео-рецепт в кінці поста допоможе уникнути прикрих помилок. Порада – використовуйте при приготуванні тільки натуральні продукти. 🙂

Що потрібно для масляного бісквіта:

  • яйця – 4 штуки;
  • цукор – пів склянки;
  • екстракт ванільний – 1 ч. ложка;
  • пшеничне борошно – пів склянки;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • мед (кленовий або цукровий сироп) – 2 ч. ложки.

Для начинки

  • вершки – 1/2 склянки;
  • цукрова пудра – 1/4 склянки;
  • банан – 1 штука (бажано великий);
  • ягоди, цукати, горіхи або тертий шоколад  – для прикраси (за бажанням).

Як приготувати бісквітний рулет з бананом та вершковим кремом

Масляний бісквіт для рулета

  1. Вибиваємо яйця в глибоку миску, досипаємо туди ваніль і цукор. Збиваємо ці інгредієнти в однорідну масу. В ідеалі, повинна вийти кремоподібна рідина, що за консистенцією нагадує густу сметану.
  2. Досипати в миску просіяне борошно невеликими порціями. Після додавання кожної такої порції, ретельно перемішуємо все, щоб не залишились грудочки.
  3. Після того як все борошно вмішане, додаємо розтоплене вершкове масло і 2 чайні ложки меду. Якщо ви не любите мед, то використайте кленовий або звичайний цукровий сироп. Ще раз акуратно вимішуємо медове бісквітне тісто.
  4. Заздалегідь включаємо духовку на 180 градусів і прогріваємо її.
  5. Вершковим маслом змащуємо деко і виливаємо на нього приготовлене бісквітне тісто, печемо протягом 10-15 хвилин. Стежимо щоб тісто не пересушилось, а тільки трохи зарум’янилося.
  6. Духовку вимикаємо і нехай бісквіт для рулету там охолоджується до кімнатної температури.

Простий вершковий крем

Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою та ванільним цукром. Збиваємо до щільної стійкої структури.

Оформлення рулета з бананом

Остиглий бісквітний корж витягуємо і змащуємо збитими вершками. Зверху, на вершки, викладаємо часточки банана (за бажанням, можна покласти цілий банан на край коржа) і завертаємо рулет якомога щільніше.

Верх бананового десерта змащуємо цукровим сиропом або просто притрушуємо цукровою пудрою чи тертим шоколадом. Якщо є свіжі ягоди або цукати, то ними можна додатково прикрасити бісквітний рулет. Якщо залишити частину збитих вершків та викласти їх поверх рулета, то для оформлення можна використати і горіхи. Крім всього перерахованого, можна для прикраси використати шоколадний декор.

Оформлений і прикрашений за своїм смаком банановий десерт відправити в холодильник для просочення і застигання. При подачі розрізати бісквітний рулет з кремом та бананом на часточки. Нарізати гострим ножем, щоб випічка зберегла форму.

Банановий бісквітний рулет з вершковим кремом

Відео-рецепти рулета з бананом та кремом

Як приготувати смачний банановий рулет з заварним вершковим кремом, як красиво оформити його – дивіться у відео-рецепті автора “Легкі турецькі рецепти”.

Це відео-рецепт бананового рулета з білим бісквітом, білковим кремом у шоколаді. Заставка на відео, нажаль, не відповідає готовій випічці, але сам десерт вартий уваги. 🙂

А це плямистий чи то мармуровий бісквіт з бананом та сирним кремом. Відео-рецепт демонструє всі тонкощі приготування.

Ну і останній тут відео-рецепт – банановий рулет без випічки, точніше, без випічки у духовці. Як ви думаєте, з чого зроблено цей десерт, що перед вами на заставці відео? Нізащо не здогадаєтесь! Автор приготував цей рулет з млинців та сирного крему. Густа шоколадна глазур доповнила зовнішній вигляд десерта.

Будь-який смачний домашній рулет з бананом добре поєднується з чаєм, кавою і свіжими фруктами. Смачного!