Лаваш є унікальним продуктом. Він добре смакує сам по собі, а ще є основою для безлічі страв. Однією з найпростіших є рулет. Лаваш у такому вигляді добре тримає форму. Він може бути м’яким або приємно хрустким. Усе залежить від начинки та способу приготування.
Інгредієнти: Крабові палички, Кріп, Лаваш, Майонез, Сметана, Яйце
Дуже смачно й красиво виходить, якщо зробити рулет із лаваша з крабовими паличками та яйцем. Допоможе в приготуванні цієї страви покроковий фоторецепт.
Для приготування страви потрібно запастися:
- яйцями;
- крабовими паличками;
- лавашем;
- сметаною;
- майонезом;
- кропом.
Як приготувати лаваш із крабовими паличками та яйцем
Спершу, потрібно зняти з крабових паличок плівку й дрібно нарізати. Дуже добре, якщо є можливість використати свіжий, а не заморожений продукт. Від цього залежить майбутній смак і якість страви.
Яйця необхідно зварити вкруту, почистити, також дрібно нарізати та додати до крабових паличок.
Потім, до крабів та яєць необхідно додати дрібно нарізаний кріп і майонез. Раптом соусу буде недостатньо, то дозволяється розбавити його холодною кип’яченою водою (кілька столових ложок). Завдяки цьому, начинка вийде більш соковитою і її краще вбере лаваш.
Усі компоненти необхідно ретельно перемішати.
Лист лаваша потрібно розкласти на столі й повністю, по всій поверхні, не пропускаючи жодної ділянки, змастити начинкою.
Потім, із лаваша з начинкою слід сформувати рулет (як на фото).
Після цього, крабовий рулет потрібно цілком загорнути в харчову плівку й відправити в холодильник на декілька годин, а краще на всю ніч.
Перед подачею на стіл, із рулету потрібно зняти плівку, нарізати невеликими шматками й гарно викласти на тарілці.
Рулет із лаваша з крабовими паличками та яйцем стане ідеальною смачною прикрасою, як буденного, так і святкового застілля. Рідні та гості будуть приємно здивовані спробувавши таку холодну закуску. На приготування якої, між іншим, потрібно зовсім небагато часу.