Рубіновий суп-пюре – незвичайний рецепт борщу

Борщ – це одна з найбільш корисних та низькокалорійних страв, сповнених вітамінами. Але не всі люблять традиційний борщ. Тому пропонуємо вам більш цікавий варіант – рубіновий суп-пюре.

В нього входять ті ж овочі, що і в червоний борщ, але готувати таку страву набагато простіше.

Як приготувати суп-пюре з буряка і овочів

Спочатку дрібно поріжте цибулю, моркву, селеру, біле коріння (або візміть сушене) і обсмажте в невеликій кількості олії прямо в каструлі.

Рубіновий суп-пюре з різних овочів

Далі треба підготувати буряк, болгарський перець, томат.

Рубіновий суп-пюре з різних овочів

Щоб буряк не втратив свій колір, йому потрібен жир і кислота. Кислоту забезпечують томати, а жир – олія, в якій буряк необхідно обсмажити. Можна використовувати як томатну пасту чи сік, так і свіжі/заморожені помідори. Перець повинен бути свіжий або заморожений.

Суп-пюре з буряком

Закладіть всі інгредієнти і тушкуйте страву під кришкою на середньому вогні 10 хвилин. Якщо ви поклали концентровану пасту – додайте трохи води.

Далі потрібно покласти такі інгредієнти, як білокачанна капуста, картопля і спаржева квасоля (краще жовта або пурпурна). Наріжте овочі досить великими шматками.

Рубіновий суп-пюре з різних овочів

Якщо ви хочете, щоб страва була м’ясною, то пора покласти м’ясо або і фарш. Це може бути варене філе курки чи індички, порізане досить великими шматками. А якщо ви обрали фарш –  то просто ріжте шматками і кладіть в каструлю не розморожуючи.

М'ясний суп-пюре

На м’ясо шарами викладіть квасолю, капусту і картоплю. Картопля обов’язково повинна опинитися зверху, щоб варилася практично на пару, бо на неї погано впливає кисле середовище.

суп-пюре-борщ

Долийте бульйон (чи воду), щоб була покрита капуста, закрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 10-15.

Коли картопля стане м’якою, посоліть поперчіть, можете додати улюблені трави, доведіть страву до кипіння та подрібніть блендером.

Якщо страва має бути дієтичною, кладіть менше перцю.

Буряковий суп-пюре-борщ

В кінці посипте суп дрібно порізаним часником та подрібненим кропом. І перемішайте.

Рубіновий суп-пюре з різних овочів

При подачі прикрасьте сметаною і свіжою зеленню.

Рубіновий суп-пюре з різних овочів

Ось і все, ваш дієтичний рубіновий суп-пюре готовий. Смачного!