Борщ – це одна з найбільш корисних та низькокалорійних страв, сповнених вітамінами. Але не всі люблять традиційний борщ. Тому пропонуємо вам більш цікавий варіант – рубіновий суп-пюре.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Болгарський перець, Буряк, Вода, Картопля, Квасоля спаржева, Коріння, М'ясо, Морква, Перець чорний мелений, Приправи, Рослинна олія, Селера, Сіль, Томати, Цибуля
В нього входять ті ж овочі, що і в червоний борщ, але готувати таку страву набагато простіше.
Як приготувати суп-пюре з буряка і овочів
Спочатку дрібно поріжте цибулю, моркву, селеру, біле коріння (або візміть сушене) і обсмажте в невеликій кількості олії прямо в каструлі.
Далі треба підготувати буряк, болгарський перець, томат.
Щоб буряк не втратив свій колір, йому потрібен жир і кислота. Кислоту забезпечують томати, а жир – олія, в якій буряк необхідно обсмажити. Можна використовувати як томатну пасту чи сік, так і свіжі/заморожені помідори. Перець повинен бути свіжий або заморожений.
Закладіть всі інгредієнти і тушкуйте страву під кришкою на середньому вогні 10 хвилин. Якщо ви поклали концентровану пасту – додайте трохи води.
Далі потрібно покласти такі інгредієнти, як білокачанна капуста, картопля і спаржева квасоля (краще жовта або пурпурна). Наріжте овочі досить великими шматками.
Якщо ви хочете, щоб страва була м’ясною, то пора покласти м’ясо або і фарш. Це може бути варене філе курки чи індички, порізане досить великими шматками. А якщо ви обрали фарш – то просто ріжте шматками і кладіть в каструлю не розморожуючи.
На м’ясо шарами викладіть квасолю, капусту і картоплю. Картопля обов’язково повинна опинитися зверху, щоб варилася практично на пару, бо на неї погано впливає кисле середовище.
Долийте бульйон (чи воду), щоб була покрита капуста, закрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 10-15.
Коли картопля стане м’якою, посоліть поперчіть, можете додати улюблені трави, доведіть страву до кипіння та подрібніть блендером.
Якщо страва має бути дієтичною, кладіть менше перцю.
В кінці посипте суп дрібно порізаним часником та подрібненим кропом. І перемішайте.
При подачі прикрасьте сметаною і свіжою зеленню.
Ось і все, ваш дієтичний рубіновий суп-пюре готовий. Смачного!