Розумне тістечко – саме при випічці ділиться на шари

Цей десерт має 3 яскраво виражені шари: пишний бісквіт, заварний крем і вершкове суфле. Його дуже легко приготувати власноруч, якщо знати одну маленьку хитрість.

Спершу готується однорідне тісто, а потім, під час випікання, воно самостійно ділиться на шари. Через це й названо десерт “Розумним тістечком”. Готувати пиріг дуже просто, а результат, неодмінно приємно здивує. Він матиме ніжну текстуру та запаморочливий аромат. Покроковий фоторецепт допоможе в усьому розібратися детально.

Складники:

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

  • 150 грамів цукру;
  • 3 грами ваніліну;
  • 115 грамів борошна;
  • 2 ст. л. води;
  • 250 мілілітрів молока;
  • 130 грамів вершкового масла;
  • 4 яйця.

Як приготувати розумне тістечко в домашніх умовах

Насамперед, треба жовтки відокремити від білків.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Після цього, білкову масу необхідно відправити в холодильник, а жовтки збити з водою, цукром і ваніліном.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Після збивання, жовткова маса повинна мати білуватий відтінок.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Борошно слід просіяти три рази, а після, його, разом із розтопленим маслом, треба додати до жовтків з іншими складниками.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Потім, вилити в тісто молоко, збиваючи при цьому масу міксером на мінімальній швидкості. Після цього, тісто повинно постояти декілька хвилин.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Охолоджені білки необхідно збити в міцну піну.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Потім, потрібно акуратно перемістити білкову масу до жовткової. Вмішувати білки в тісто слід, із допомогою лопатки, рухаючись знизу вверх.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Готове тісто необхідно перелити у вогнетривку скляну форму, змащену маслом. Пектися “Розумне тістечко” повинно при 150 °C до рум’яного відтінку. Коли поверхня пирога стане золотистою, духовку слід вимкнути й залишити десерт всередині ще на 15 хвилин.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Готовий пиріг потрібно нарізати на акуратні порційні шматки й притрусити пудрою.

Після цього, смачним і ароматним “Розумним тістечком” можна ласувати.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Варто знати одну цікаву закономірність: якщо нарізати тістечко в гарячому вигляді, воно розділиться на два шари, а коли в охолодженому, то на три.

Розумне тістечко - саме при випічці ділиться на шари

Щоб приготувати таке “Розумне тістечко” не потрібно багато часу, а результат, безсумнівно, потішить “симпатичним” зовнішнім виглядом і ніжним смаком.