Цей десерт має 3 яскраво виражені шари: пишний бісквіт, заварний крем і вершкове суфле. Його дуже легко приготувати власноруч, якщо знати одну маленьку хитрість.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вода, Молоко, Цукор, Цукрова пудра, Яйця
Кухня: Французька кухня
Спершу готується однорідне тісто, а потім, під час випікання, воно самостійно ділиться на шари. Через це й названо десерт “Розумним тістечком”. Готувати пиріг дуже просто, а результат, неодмінно приємно здивує. Він матиме ніжну текстуру та запаморочливий аромат. Покроковий фоторецепт допоможе в усьому розібратися детально.
Складники:
- 150 грамів цукру;
- 3 грами ваніліну;
- 115 грамів борошна;
- 2 ст. л. води;
- 250 мілілітрів молока;
- 130 грамів вершкового масла;
- 4 яйця.
Як приготувати розумне тістечко в домашніх умовах
Насамперед, треба жовтки відокремити від білків.
Після цього, білкову масу необхідно відправити в холодильник, а жовтки збити з водою, цукром і ваніліном.
Після збивання, жовткова маса повинна мати білуватий відтінок.
Борошно слід просіяти три рази, а після, його, разом із розтопленим маслом, треба додати до жовтків з іншими складниками.
Потім, вилити в тісто молоко, збиваючи при цьому масу міксером на мінімальній швидкості. Після цього, тісто повинно постояти декілька хвилин.
Охолоджені білки необхідно збити в міцну піну.
Потім, потрібно акуратно перемістити білкову масу до жовткової. Вмішувати білки в тісто слід, із допомогою лопатки, рухаючись знизу вверх.
Готове тісто необхідно перелити у вогнетривку скляну форму, змащену маслом. Пектися “Розумне тістечко” повинно при 150 °C до рум’яного відтінку. Коли поверхня пирога стане золотистою, духовку слід вимкнути й залишити десерт всередині ще на 15 хвилин.
Готовий пиріг потрібно нарізати на акуратні порційні шматки й притрусити пудрою.
Після цього, смачним і ароматним “Розумним тістечком” можна ласувати.
Варто знати одну цікаву закономірність: якщо нарізати тістечко в гарячому вигляді, воно розділиться на два шари, а коли в охолодженому, то на три.
Щоб приготувати таке “Розумне тістечко” не потрібно багато часу, а результат, безсумнівно, потішить “симпатичним” зовнішнім виглядом і ніжним смаком.