Розсипчастий рис з м’ясом по-китайськи на сковороді

Цей рецепт дуже сподобається любителям Азійської кухні. Тому якщо ви та ваші близькі саме такими і є – готуйте розсипчастий рис з м’ясом по-китайськи на сковороді.

Для приготування цієї страви вам потрібні продукти, які є у кожного. Тому така страва є відмінною альтернативою більш дорогої їжі, яку треба замовляти в спеціалізованих ресторанах.

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • яловичина (вирізка) – 500 грамів;
  • рис – 1/2 склянки;
  • свіжий натертий імбир – 2 чайних ложки;
  • цибуля – 3-4 цибулини;
  • олія;
  • перець чорний молотий;
  • сіль.

Розсипчастий рис з м'ясом по-китайськи

Як приготувати рис з м’ясом по-китайськи

Спочатку треба відварити рис до розсипчастого стану. Щоб все вийшло добре, краще обрати довгозернистий рис басматі. Рис необхідно промивати в холодній воді, змінюючи її 6-7 разів, аж доки вона не стане прозорою. Далі залийте зерна гарячою водою, підсоліть та варіть на мінімальному вогні, при цьому кришка каструлі повинна бути відкритою.  Рис промиваємо до прозорої води і заливаємо склянкою гарячої води. Солимо і варимо на дуже маленькому вогні, не накриваючи каструлю кришкою. Як тільки на поверхні рису виступлять бульбашки і вода випарується з поверхні зерен, зразу ж вимкніть вогонь і закрийте каструлю кришкою.

Розсипчастий рис з м'ясом по-китайськи

Далі можна займатися м’ясом. В рецептів написано, що треба брати яловичину, але можна замінити її свининою, або навіть курятиною. Та якщо ви хочете все зробити відповідно до оригінального рецепту, тоді все ж візьміть філейну яловичину. Її треба нарізати тонкими смужками, приблизно, як на бефстроганов.

Коли з м’ясом закінчено, необхідно нарізати цибулю півкільцями.

М'ясо-за китайськи

Далі м’ясо і цибулю треба обсмажити в спеціальній сковороді вок на великому вогні. Але якщо такої у вас нема – нічого страшного. Просто візьміть пательню з товстим дном та обсмажте яловичину і цибулю в олії на великому вогні протягом 5-ти хвилин. При цьому м’ясо варто постійно перемішувати.

М'ясо-за китайськи

Тим часом почистіть та потріть імбир. І коли яловичина буде майже готова, посоліть і поперчіть її, а також додайте імбир. Потім все перемішайте і зменшіть вогонь.

М'ясо-за китайськи

Далі лишилося додати до м’яса рис, який ви раніше зварили, і ще раз все перемішати.

Розсипчастий рис з м'ясом по-китайськи

В результаті, страва повинна виглядати, як на фото.

Розсипчастий рис з м'ясом по-китайськи

Тепер можете розкладати рис в тарілки, діставати палички та смакувати таку просту китайську страву.

Розсипчастий рис з м'ясом по-китайськи

Такий рис можна трохи полити соєвим соусом і доповнити маринованими овочами або овочевими салатами.

Розсипчастий рис з м'ясом по-китайськи

Куштуйте рис з яловичиною, пригощайте близьких і завжди харчуйтеся смачно та корисно.