Цей рецепт дуже сподобається любителям Азійської кухні. Тому якщо ви та ваші близькі саме такими і є – готуйте розсипчастий рис з м’ясом по-китайськи на сковороді.
Інгредієнти: Корінь імбиру свіжий, Перець чорний мелений, Рис, Рослинна олія, Сіль, Цибуля ріпчаста, Яловичина
Кухня: Китайська кухня
Для приготування цієї страви вам потрібні продукти, які є у кожного. Тому така страва є відмінною альтернативою більш дорогої їжі, яку треба замовляти в спеціалізованих ресторанах.
Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:
- яловичина (вирізка) – 500 грамів;
- рис – 1/2 склянки;
- свіжий натертий імбир – 2 чайних ложки;
- цибуля – 3-4 цибулини;
- олія;
- перець чорний молотий;
- сіль.
Як приготувати рис з м’ясом по-китайськи
Спочатку треба відварити рис до розсипчастого стану. Щоб все вийшло добре, краще обрати довгозернистий рис басматі. Рис необхідно промивати в холодній воді, змінюючи її 6-7 разів, аж доки вона не стане прозорою. Далі залийте зерна гарячою водою, підсоліть та варіть на мінімальному вогні, при цьому кришка каструлі повинна бути відкритою. Рис промиваємо до прозорої води і заливаємо склянкою гарячої води. Солимо і варимо на дуже маленькому вогні, не накриваючи каструлю кришкою. Як тільки на поверхні рису виступлять бульбашки і вода випарується з поверхні зерен, зразу ж вимкніть вогонь і закрийте каструлю кришкою.
Далі можна займатися м’ясом. В рецептів написано, що треба брати яловичину, але можна замінити її свининою, або навіть курятиною. Та якщо ви хочете все зробити відповідно до оригінального рецепту, тоді все ж візьміть філейну яловичину. Її треба нарізати тонкими смужками, приблизно, як на бефстроганов.
Коли з м’ясом закінчено, необхідно нарізати цибулю півкільцями.
Далі м’ясо і цибулю треба обсмажити в спеціальній сковороді вок на великому вогні. Але якщо такої у вас нема – нічого страшного. Просто візьміть пательню з товстим дном та обсмажте яловичину і цибулю в олії на великому вогні протягом 5-ти хвилин. При цьому м’ясо варто постійно перемішувати.
Тим часом почистіть та потріть імбир. І коли яловичина буде майже готова, посоліть і поперчіть її, а також додайте імбир. Потім все перемішайте і зменшіть вогонь.
Далі лишилося додати до м’яса рис, який ви раніше зварили, і ще раз все перемішати.
В результаті, страва повинна виглядати, як на фото.
Тепер можете розкладати рис в тарілки, діставати палички та смакувати таку просту китайську страву.
Такий рис можна трохи полити соєвим соусом і доповнити маринованими овочами або овочевими салатами.
Куштуйте рис з яловичиною, пригощайте близьких і завжди харчуйтеся смачно та корисно.