Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті

Якщо правильно приготувати плов, то це буде не тільки ситна, але й гарна страва. Рис повинен бути розсипчастим, зернятка пухкі та насичені ароматами усіх інгредієнтів та приправ плову. За класичним рецептом для приготування страви беруть молоду баранину, та багато варіантів плова адаптовані під телятину, яловичину, свинину, навіть курку. Як приготувати смачний та насичений плов, Ви дізнаєтесь з мого детального рецепту з покроково відзнятими фото.

Для приготування плову на компанію в 5-8 чоловік візьміть:

  • свинина – 600 гр.;
  • довгозернистий рис – 400 гр.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт.;
  • рослинна олія – 1 стакан;
  • часник – 2 головки;
  • лавровий лист, зіра, чорний перець, барбарис, сіль.

Смачний плов плов зі свининою

Як приготувати розсипчастий плов зі свинини

Моркву і цибулю потрібно почистити від шкірки та вимити. Цибулю нарубайте великими кубиками, викладіть на сковороду з розігрітою олією.

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті

Моркву наріжте соломкою або середніми шматочками (на тертці її не треба натирати) та викладіть до цибулі.

Смачний плов плов зі свининою

Далі обсмажуйте овочі до повної м’якості моркви. Потім покладіть лавровий листок, 4-5 горошин чорного перцю, зіру, барбарис та посоліть.

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті

Свинину добре вимийте, зачистіть плівки та поріжте м’ясо невеликими шматочками.

Смачний плов плов зі свининою в каструлі

Покладіть м’ясо до овочів, перемішайте та обсмажте його.

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті

Часник потрібно почистити таким способом , щоб головки залишилися цілими.

Смачний плов плов зі свининою в каструлі

Перекладіть овочі з м’ясом у глибоку товстостінну каструлю чи казан. Головки часнику покладіть у засмажку.

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті

Рис промийте водою, доки вона не стане прозорою. Викладіть його на м’ясо рівним шаром. Долийте води, щоб вона була вище від шару рису на 1-1,5 см. Накрийте каструлю кришкою, зробіть повільний вогонь та варіть 15-20 хвилин.

Смачний плов плов зі свининою в каструлі

Коли вода зникне з поверхні рису, спробуйте зернятко на готовність. Якщо рис готовий, вимкніть плиту та дайте плову настоятися хвилин 20-30. А тепер секрет гарної подачі: зніміть з каструлі кришку, накрийте її великою плоскою тарілкою та переверніть каструлю. Плов опиниться на тарілці. Основою страви буде ароматний та розсипчастий рис, а нагорі буде лежати яскрава морква та чудове духмяне м’ясо.

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті

При покроковому повторенні всіх порад з мого рецепту, Ви швидко та просто зварите смачний плов з ніжними м’ясом та розсипчастим рисом.