Спеціально для любителів солодкої випічки я публікую рецепт швидкого приготування пишних рогаликів з сирного тіста з соковитою вишневою начинкою. Ця проста, смачна та ніжна випічка стане в нагоді, коли вкрай захочеться солоденького. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе господиням в приготуванні сирних рогаликів. Приготування тіста на основі сиру допоможе зробити випічку більш пишною та забезпечить незвичайний смак. Приємним доповненням до солодкого тіста стане смак вишневої начинки с легкою кислинкою. Отже, скоріше запасайтеся потрібними продуктами та мерщій на кухню, готувати смачні та пухкі рогалики з сирного тіста з вишнею.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільний цукор, Вишня, Розпушувач, Сир, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Яйце
Необхідні для приготування інгредієнти:
- сир – 150 гр;
- цукор – 50 гр;
- борошно – 250 гр;
- яйце – 2 шт. (1 в тісто + 1 для змазування рогаликів);
- соняшникова олія – 6 ст. ложок;
- розпушувач для тіста – 2 ч. ложки;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- сіль – щіпка;
- вишня (без кісток) свіжа або заморожена – 200 гр.
Зміст
Як спекти рогалики з вишневою начинкою з сирного тіста
Традиційно приготування випічки розпочнемо з замісу тіста для рогаликів. Для цього перетираємо сир з цукром, вбиваємо в сирну масу яйце, додаємо ванільний цукор та сіль. Повторно перемішуємо до однорідності.
Наступний компонент – рослинна олія. Поступово додаємо її ложками в тісто та перемішуємо масу до однорідності.
В борошно додаємо розпушувач для тіста і просіваємо отриману суміш крізь сито. Поступово вводимо борошно в сирну масу. Лопаткою перемішуємо тісто, а коли воно стане достатньо густим – замішуємо руками.
Готове тісто накриваємо плівкою та ставимо в холодильник. Перейдемо до підготовки вишневої начинки. Для рогаликів можна використати як свіжу, та і заморожену, і, навіть, консервовану вишню. Головне – вийняти з вишень кістки та дати трохи стекти соку, щоб він не виділявся при випіканні та не підгорів на дні рогаликів. Зручним способом видаляємо кісточки та залишаємо вишні на ситові стікати.
В цей час присвятимо підготовці тіста. Виймаємо його з холодильника та ділимо на дві половини. Кожну частину розгортаємо в пласт завтовшки 5 мм округлої форми. Розрізаємо коло на 8 трикутників.
Від центру до краю робимо по три надрізи на кожному сегменті тіста. З широкого краю викладаємо по 3-4 вишеньки. Можна додати трохи цукру за смаком, якщо вишні занадто кислі. Накриваємо вишні вузькою частиною тіста таким чином, щоб його край заходив під низ рогалика. Надрізи трохи розсовуємо. На наступному фото зображені мої готові до випікання рогалики.
Повторюємо процедуру з другою половиною тіста.
Перекладаємо готові рогалики на застелене пергаментом деко.
Залишається лише обмазати їх збитим яйцем і можна ставити рогалики в духовку. Випікаємо здобу до апетитного рум’янцю при 200 градусах.
Пишні та рум’яні рогалики з соковитою вишневою начинкою можна подавати до чаю чи кави. Прекрасним доповненням до здобної випічки стане фруктовий кисіль або компот.
Рогалики з сирного тіста – відео-рецепти
Пропоную дізнатись як урізноманітнити смак своєї домашньої випічки, використавши досвід та поради кулінарних ютуб-блогерів.
Ці ніжні рогалики з повидлом.
З кокосовою стружкою, яку легко можна замінити молотими горіхами.
З шоколадною начинкою та солодкою помадкою.
А це самі прости сирні рогалики – без начинки, просто з цукром.
Приготуйте в домашніх умовах різноманітні смачні та розсипчасті рогалики з сирного тіста та почастуйте рідних смакотою. Всім смачного!