У переддень різдвяних і новорічних свят багатьом хочеться самостійно спекти пряниковий будинок і медові пряники, та прикрасити їх власноруч. Ця стаття ознайомить з одним із варіантів цієї десертної випічки.
Інгредієнти: Айсінг, Пряникові тісто
Найзручніше готувати поетапно. Спочатку, слід заздалегідь зробити пряникове тісто й заморозити його, щоб потім прискорити процес. Для зручності покроковий рецепт докладно описаний та ілюстрований фотографіями. Не варто боятися, спекти різдвяні пряники та зробити солодкий новорічний пряниковий будиночок самостійно не так уже й складно, необхідно лише уважно слідувати рекомендаціям.
Інгредієнти:
- 1 порція медового пряникового тіста;
- 1 порція заварного тіста для імбирних пряників на меду;
- 4 порції айсингу (королівська глазур).
Зміст
Як зробити новорічний пряниковий будиночок з пряниками
Для початку, потрібно зробити шаблон будиночку, звичайно ж, якщо немає готових формочок для вирізки тіста. Щоб зробити трафарет власноручно, треба спочатку намалювати схеми, такі як на фото.
Перший малюнок – це викрійка для двох елементів з тіста.
Фото нижче ілюструє іншу форму для будиночка, яких теж має бути дві. Розмір даху краще зробити 16х16 см, а не 12х12, як вказано на викрійці. Так буди виглядати значно краще.
Кількість викрійок, щоб зробити паркан, знадобиться 6 штук.
Після цього, можна перейти безпосередньо до випічки.
Як спекти пряниковий будиночок
Спершу, слід розігріти духовку до 200 °С.
Смачне медове пряникове тісто потрібно розкачати в пласт товщиною, десь, 1 см. Потім, з допомогою викрійки необхідно вирізати необхідні елементи.
Пектися елементи для пряників повинні біля 5-7 хвилин (в залежності від духовки). Але, попри все, це не займає багато часу. Після приготування вони мають охолонути на рівній поверхні, інакше їх форма деформується. Можна спекти ще й круглу основу, на якій потім добре буде розмістити будиночок.
Як зробити новорічні пряники
Ті ж самі процеси потрібно повторити з заварним тістом для імбирних пряників на меду. Лише розкачувати варто тонше, ніж елементи будиночку. Дуже зручно це робити, накривши харчовою плівкою, так тісто не буде липнути до качалки.
Вирізавши формочки потрібної форми, їх слід спекти (через 5 хв будуть готові) та остудити на рівній поверхні. Ще в гарячому вигляді на них варто пробити дірочки з допомогою дерев’яної шпажки, щоб потім можна було нанизати їх, як прикрасу.
З цього ж тіста можна зробити дві ялиночки, якими потім доповниться композиція новорічного пряникового будиночка.
Як прикрасити пряниковий будиночок
Коли всі пряникові заготівлі остигнуть, їх можна починати розписувати айсингом. Білкову глазур варто помістити в спеціальний кондитерський мішок або виготовити для цього самостійно паперовий корнет.
Розпочинати необхідно з даху. Наносити айсинг треба сіточкою, дотримуючись однакового розміру, тобто клітинки мають бути максимально схожими одна на одну. Після цього, глазур повинна застигнути. На це знадобиться 20 хвилин.
Для того щоб не помилятися під час розпису, краще підготувати трафарет.
Трафарет допоможе правильно наносити крапельки айсингу в клітинки.
На інші заготівлі пряників айсинг потрібно нанести рівним шаром, а після залишити остигати, біля, 10 хвилин. Потім, на них треба поставити крапельки та намалювати сніжинки.
Як зібрати пряниковий будиночок
Насамперед, необхідно склеїти стінки будиночку, нанісши айсинг на шви й з’єднавши бічні й торцеві стінки. Після цього все повинно висохнути.
Так само потрібно приклеїти дах. Зверху шов даху варто прикрити айсингом, і, доки він не застиг, вставити виготовлені заздалегідь прикраси з айсингу.
Потім, потрібно нанести довгуваті крапельки по периметру даху та на віконечка.
Доки будиночок застигає, основу з пряника потрібно покрити рівним шаром айсингу й розмістити на ній будиночок, паркан і ялиночки, щоб також сохли.
Таким же чином, необхідно розписати й інші новорічні пряники, коли висохнуть, то можна буде створювати новорічну казку.
Різдвяний пряниковий будиночок з новорічними пряниками виглядає неперевершено, а це неабияк піднімає й до того святковий настрій.
З такою смачною прикрасою відчуття веселого Різдва й щасливого Нового року забезпечені стовідсотково.