Зі звичайних тонких прісних млинців і ситної м’ясної начинки можна приготувати дуже смачний і ситний млинцевий пиріг. Смак відвареного м’яса вдало доповнюють дрібно нарізані варені яйця. Цей простий рецепт млинцевого пирога з м’ясом допоможе Вам впоратися з приготуванням.
Інгредієнти: Бульйон, Вершкове масло, М'ясо, Млинці, Панірувальні сухарі, Перець чорний мелений, Сіль, Цибуля, Яйце
Інгредієнти для пирога:
- прісні тонкі млинці – 10 штук;
- панірувальні сухарі – 2 ст. лож.;
- відварене яйце – 2 штуки;
- яйце сире – 1 штука;
- відварне м’ясо – 350 грам;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- вершкове масло – 2 ст. лож.;
- перець мелений чорний – ½ ч. лож.;
- сіль за смаком;
- м’ясний бульйон – 400 мл.
Приготування начинки з м’яса і яєць
Щоб приготувати начинку для нашого пирога необхідно попередньо очищену головку ріпчастої цибулі і відварне м’ясо перетворити в фарш за допомогою м’ясорубки. Потім, відварені яйця потрібно дрібненько нарізати ножем і змішати їх з начинкою. Ну і, звичайно ж, потрібно приправити: солимо і посипаємо меленим перцем.
Тонкі млинці печемо з будь-якого відомого або вподобаного Вами рецепта.
Як приготувати пиріг з млинців
Після того, як ми приготували начинку і напекли млинці, можна приступити до складання млинцевого пирога. Для цього нам потрібно сковороду намазати маслом і посипати її дно панірувальними сухарями. Далі, необхідно викласти шар млинчиків так, що б дно і бортики сковорідки були ними покриті. Потім, на млинці укладаємо прошарок начинки. Начинку знову накриваємо млинцями. І так продовжуємо збирати наш пиріг, поки не закінчаться інгредієнти. Врахуйте, що останнім шаром пирога повинен бути млинець.
Після складання пирога нам потрібно змастити його верхній млинцевий шар розбовтаним яйцем. Потім, злегка збризнути розтопленим маслом і присипати панірувальними сухарями.
Наступний етап випічка пирога, а вірніше, запікання в духовці.
Випікати наш млинцевий пиріг необхідно в розігрітій духовці на середньому вогні від півгодини до сорока хвилин (готовність просто визначити по верхній рум’яній скоринці).
Перед подачею млинцевий пиріг з м’ясною начинкою нам потрібно викласти на відповідне за розміром плоске блюдо. До пирога подається ароматний гарячий м’ясний бульйон в чашках.