Пишний омлет на сковороді з зеленим горошком і шпинатом

Загальновідомо, що від повноцінного та здорового сніданку залежить самопочуття та настрій з початку дня. Хочу запропонувати варіант правильного та вітамінного сніданку — пишного омлету на сковорідці із зеленим горошком та шпинатом. Страва нескладна у приготуванні, а мій рецепт з покроково відзнятими фото допоможе швидко та легко приготувати корисний сніданок, поки рідні додивляються солодкі сни у ліжках.

Для приготування омлету зі шпинатом Вам знадобляться такі продукти:

  • яйця;
  • молоко;
  • зелений горошок молочної стиглості;
  • шпинат;
  • вершкове масло;
  • твердий сир;
  • сіль.

пишний омлет

Як приготувати пишний омлет зі шпинатом і горошком

Скільки потрібно взяти яєць на одну порцію, вирішувати Вам. Та дотримуйтесь правильної пропорції: на одне яйце потрібно взяти дві столові ложки молока. Спершу збиваємо яйця за допомогою виделки або вінчика, вливаємо молоко, солимо за смаком.

До молочно-яєчної суміші додаємо зелений горошок та подрібнений шпинат (я використовую свої заморожені продукти). Краще брати не консервований горошок, а свіжий, молочної стиглості, він набагато корисніший. Овочі потрібно акуратно перемішати з сумішшю.

пишний омлет

На сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, коли воно розтопиться, виливаємо суміш для омлету, закриваємо кришкою, робимо маленький вогонь.

пишний омлет

Хвилин через 5-7 омлет «схопиться» і почне відставати від країв сковорідки.

Пишний омлет з молоком, шпинатом і горошком

Далі готовий пишний та повітряний омлет на сковорідці із зеленим горошком та шпинатом згортаємо в рулетик та перекладаємо на тарілку. Посипаємо страву натертим твердим сиром, прикрашаємо зеленою цибулькою та подаємо до столу.

Пишний омлет з молоком, шпинатом і горошком

Впевнена, що такий вітамінний та смачний омлет на сніданок сподобається Вашій родині, адже додавання горошку та шпинату урізноманітнює страву.