Загальновідомо, що від повноцінного та здорового сніданку залежить самопочуття та настрій з початку дня. Хочу запропонувати варіант правильного та вітамінного сніданку — пишного омлету на сковорідці із зеленим горошком та шпинатом. Страва нескладна у приготуванні, а мій рецепт з покроково відзнятими фото допоможе швидко та легко приготувати корисний сніданок, поки рідні додивляються солодкі сни у ліжках.
Інгредієнти: Вершкове масло, Зелений горошок, Молоко, Сіль, Шпинат, Яйце
Кухня: Французька кухня
Для приготування омлету зі шпинатом Вам знадобляться такі продукти:
- яйця;
- молоко;
- зелений горошок молочної стиглості;
- шпинат;
- вершкове масло;
- твердий сир;
- сіль.
Як приготувати пишний омлет зі шпинатом і горошком
Скільки потрібно взяти яєць на одну порцію, вирішувати Вам. Та дотримуйтесь правильної пропорції: на одне яйце потрібно взяти дві столові ложки молока. Спершу збиваємо яйця за допомогою виделки або вінчика, вливаємо молоко, солимо за смаком.
До молочно-яєчної суміші додаємо зелений горошок та подрібнений шпинат (я використовую свої заморожені продукти). Краще брати не консервований горошок, а свіжий, молочної стиглості, він набагато корисніший. Овочі потрібно акуратно перемішати з сумішшю.
На сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, коли воно розтопиться, виливаємо суміш для омлету, закриваємо кришкою, робимо маленький вогонь.
Хвилин через 5-7 омлет «схопиться» і почне відставати від країв сковорідки.
Далі готовий пишний та повітряний омлет на сковорідці із зеленим горошком та шпинатом згортаємо в рулетик та перекладаємо на тарілку. Посипаємо страву натертим твердим сиром, прикрашаємо зеленою цибулькою та подаємо до столу.
Впевнена, що такий вітамінний та смачний омлет на сніданок сподобається Вашій родині, адже додавання горошку та шпинату урізноманітнює страву.