Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Яке ж літо без смачних та пишних вареників з вишнею?  Готую я їх на сироватці або кефірі, а подаю зі сметанкою та вершковим маслом.  Моя родина просто обожнює ці вареники!

Спробуйте і ви приготувати вареники з вишнями. І ви, і ваші рідні отримають задоволення від цієї страви.  А мій покроковий фоторецепт допоможе вам опанувати цю традиційну страву української кухні.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Що нам знадобиться:

  • вишня (бажано кисло-солодка) – 400 г;
  • цукор – 100 г;
  • борошно – 600-700 г;
  • молочна сироватка або кефір – 350 мл;
  • сіль – ½ ч.л;
  • харчова сода – ½ ч.л .

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Для заправки:

  • масло вершкове – 100 г;
  • сметана – за смаком.

Як приготувати пишні вареники з вишнями

Почнемо готувати тісто для вареників на сироватці.  Якщо ж ви вирішили взяти кефір, не забувайте чітко слідувати рецепту.  Тоді тісто вийде таким як слід.

Наливаємо сироватку у глибоку миску, додаємо сіль та соду і ретельно перемішуємо. Суміш повинна трохи спінитися, як на фото. Тоді наші вареники будуть пишними.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Борошно просіюємо через сито.  Це робиться для того, щоб воно збагатилося киснем.  Потім порційно додаємо його до нашої суміші.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Спочатку все ретельно перемішуємо ложкою, а потім посипаємо робочу поверхню борошном і вимішуємо тісто вручну.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Тісто на вареники має вийти еластичним та гладким. Загортаємо його у харчову плівку й ставимо у морозилку десь на 20 хвилин.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Поки тісто охолоджується, миємо вишні й видаляємо кісточки за допомогою шпильки.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Дістаємо тісто з холодильника, відрізаємо від нього шматочок, присипаємо борошном і формуємо невелику “ковбаску”.  Орієнтуйтеся на діаметр 3-4 см.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Нарізаємо невеличкі кружечки, як на фото. Кожен кружечок розрівнюємо і трохи розкачуємо за допомогою качалки.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Заготовки для вареників мають бути товщиною у 2-2,5 мм і діаметром десь 6-7 см.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

У центр кожного кружечка висипаємо пів чайної ложки цукру, викладаємо дві вишеньки й формуємо сам вареник.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Викладаємо вареники на присипану борошном дошку.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

У киплячу підсолену воду швидко опускаємо вареники  й обережно помішуємо.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Після того, як вишневі вареники піднімуться на поверхню, їх потрібно варити ще 5 хвилин.

На дно глибокої тарілки кладемо шматочки вершкового масла і викладаємо наші готові варенички.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Обережно перемішуємо вареники з маслом і викладаємо на порційні тарілки.

Пишні вареники з вишнею на сироватці або кефірі

Надзвичайно смакують вареники з вишнею у поєднанні зі сметаною.  На мою думку, її також варто подавати порційно у невеликих піалках.