Сьогодні я хочу розповісти кулінаркам, як приготувати дуже смачні пікантні томатні оладки з часником. Оладки такі ми будемо готувати зі звичайного домашнього томатного соку на соді. За доброю традицією, кожен етап приготування оладок для вашої зручності я покроково проілюструвала фото.
Інгредієнти: Борошно, Рослинна олія, Сіль, Сода, Томатний сік, Цукор, Часник, Яйце
Інгредієнти:
- сік томатний (можна з зернами) – 300 мл;
- рослинна олія – 100 мл;
- яйця – 2 шт .;
- часник – 1 головка;
- борошно – 300 гр;
- харчова сода – 1 ч. л .;
- пісок цукровий – 2 ст. л .;
- сіль – 1 ч. л.
Як зробити томатні оладки на соді
Для початку нам потрібно часник очистити і подрібнити будь-яким способом. Для цього рецепта я зубчики часнику дуже дрібно порізала ножем.
Далі, в глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо відразу сіль і цукор.
Вилочкою розмішуємо і злегка збиваємо інгредієнти.
Продовжуючи збивати, додаємо до яєць томатний сік.
Коли маса стане однорідною, в тісто для оладок додаємо соду.
Подивіться, яку бурхливу реакцію дала сода в поєднанні з кислим томатним соком. Значить, наші оладки гарантовано вийдуть пишними.
На цьому етапі додаємо в тісто подрібнений часник.
І потроху починаємо підмішувати просіяне борошно.
Ось таке у нас вийшло томатне тісто для оладок.
Тепер, саме час гарненько розігріти сковорідку. Наливаємо на сковороду олію і обсмажуємо оладки спочатку з одного боку три хвилини на середньому вогні.
Потім, за допомогою лопатки оладки перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку, теж три хвилини.
Тільки що підсмажені оладки краще відразу викласти на паперові серветки, щоб зайвий жир вібрався, а не потрапив до нас в організм.
На цьому фото я показала томатні оладки в розрізі, щоб господині змогли переконатися, що вони добре присмажився і досить пишні.
Дивовижно смачні, пишні і ароматні томатні оладки з часником готові. Подавати їдокам їх краще з кетчупом і зі сметаною.