На приготування солоних оладок з сиру під іншим сиром в духовці мене надихнув італійський рецепт. Сирні оладки виявилися дуже прості в приготуванні і такі смачні, незвичайні. Розплавлений зверху пармезан прекрасно доповнює смак солоних оладок. Пропоную побалувати італійським блюдом своїх домашніх. Мій простий і покроково оформлений рецепт з фото вам на допомогу.
Інгредієнти: Борошно, Рослинна олія, Сир, Сіль, Яйце
Для сирних оладок нам буде потрібно:
- 500 грам 11% сиру;
- 2 штуки дрібних курячих яєць;
- 1 ч. ложка рожевої дрібної гімалайської солі;
- 380 – 420 грам в / с пшеничного борошна;
- 130 грам пармезану (або сиру твердих сортів);
- для фритюру використовуємо олію.
Як приготувати сирні оладки з сирною скоринкою
У глибоку чашу вбиваємо яйця і всипаємо до них сіль. Збиваємо до легкої піни і додаємо сир. Всю масу пробиваємо блендером. В цьому випадку зникають сирні грудочки і тісто виходить гладким. Просіваємо борошно в сирне тісто і замішуємо його в один щільний шар.
Тепер, насипаємо трохи борошна на дошку, формуємо тісто в формі ковбаски, нарізаємо на порції і надаємо кожному шматочку форму оладок. Обсмажуємо підготовлені оладки на олії і на сильному вогні. Нам тільки потрібно щоб утворилася рум’яна кірочка.
Включаємо на розігрів духовку 160 градусів.
Відразу зі сковороди оладки відправляємо на деко з пергаментом і кладемо на них по одній столовій ложці заздалегідь натертого сиру.
Коли всі оладки підготовлені, ставимо їх в духовку і витримуємо там 7-10 хвилин. Сир розтане і злегка покриється скоринкою.
Тепер, можна виймати сирні оладки з духовки і відразу подавати в гарячому стані на стіл.