Літня пора – це прекрасний період, для того щоб порадувати близьких людей десертами з ягодами чи фруктами. Смачні та ситні пиріжки з фруктовою начинкою якраз те, що треба. Перейшовши за посиланням, можна пригадати, як замісити сирне тісто на соді для смажених пиріжків і пончиків. У цій статті йтиметься про приготування смажених на сковороді пиріжків з абрикосами з сирного тіста. Вони виходять смачними, пишними та апетитними. Дотримуючись покрокових рекомендацій із фотографіями, під час приготування не повинно виникнути жодних проблем.
Інгредієнти: Абрикоси, Рослинна олія, Тісто, Цукор
Складники:
- пів кілограма абрикосів;
- рослинна олія (для смаження);
- 100 грамів цукрового піску;
- сирне тісто для пиріжків.
Найкраще, для того щоб зробити пиріжки, обирати зрілі, але не переспілі абрикоси. Вони мають бути твердими. Такі абрикоси при нарізуванні не виділятимуть занадто багато соку й ліпити пиріжки буде значно зручніше.
Перед ліпленням пиріжків тісто рекомендується відправити на 30 хвилин в морозилку, щоб воно не липло до рук.
Як приготувати пиріжки з абрикосами з сирного тіста
Насамперед, необхідно помити абрикоси під краном, намагаючись не пошкодити ніжні плоди. Потім, нарізати їх м’якуш на невеличкі шматки.
Коли все готове, можна приступати до формування пиріжків.
Від великої грудки тіста слід повідщипувати шматки, що нагадуватимуть розмір невеликого яблука. Якщо є бажання, щоб пиріжки були абсолютно однаковими за розміром, то кожен шматок можна зважити на терезах.
Потім, із кожного шматочка тіста необхідно сформувати руками кульки й поскладати їх на стіл, притрушений борошном.
Потім, кожну кульку слід розім’яти руками й розгорнути качалкою в невеликий пласт завтовшки, приблизно, до 0,5 см.
У центр кожного утвореного кружечка потрібно насипати по чайній ложці цукру й розмістити зверху 3-4 абрикосових шматки.
Спершу, пиріжки треба заліплювати, як вареники, а потім підігнути утворений шов усередину.
Сформовані пиріжки необхідно викласти швом донизу на дощечку, підсипану мукою.
У сковорідку необхідно налити рослинну олію. Вона має покривати пиріжки до половини. Це, десь, 200 грамів, якщо сковорідка глибока. Розігрівши сковорідку з олією, в неї слід відправити пиріжки з абрикосами, залишаючи між кожним із них відстань, біля, 0,5 см.
Смажити пиріжки необхідно з двох сторін, до утворення з кожного боку золотистої скоринки. Перевертати їх зручно лопаткою.
Виймаючи готові смажені пиріжки зі сковороди, їх варто спершу розмістити на паперовому рушнику, для того щоб позбутися зайвої олії.
Пиріжки з абрикосами з сирного тіста, смажені на сковороді, дуже смачні й мають пишну повітряну структуру.
Тісто повністю пропікається, а начинка виходить дуже соковитою, але не “вилізає” з пиріжка. Цей простий рецепт вартий того, щоб бути в записній кулінарній книжці. Рідні та гості ні в якому разі не відмовляться від рум’яних і апетитних пиріжків з сирного тіста з різними начинками.
Відео-рецепт пиріжків із сирного тіста з абрикосами неодмінно стане в пригоді.