Пишні пиріжки з абрикосами з сирного тіста, смажені на сковороді

Літня пора – це прекрасний період, для того щоб порадувати близьких людей десертами з ягодами чи фруктами. Смачні та ситні пиріжки з фруктовою начинкою якраз те, що треба. Перейшовши за посиланням, можна пригадати, як замісити сирне тісто на соді для смажених пиріжків і пончиків. У цій статті йтиметься про приготування смажених на сковороді пиріжків з абрикосами з сирного тіста. Вони виходять смачними, пишними та апетитними. Дотримуючись покрокових рекомендацій із фотографіями, під час приготування не повинно виникнути жодних проблем.

Складники:

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

  • пів кілограма абрикосів;
  • рослинна олія (для смаження);
  • 100 грамів цукрового піску;
  • сирне тісто для пиріжків.

Найкраще, для того щоб зробити пиріжки, обирати зрілі, але не переспілі абрикоси. Вони мають бути твердими. Такі абрикоси при нарізуванні не виділятимуть занадто багато соку й ліпити пиріжки буде значно зручніше.

Перед ліпленням пиріжків тісто рекомендується відправити на 30 хвилин в морозилку, щоб воно не липло до рук.

Як приготувати пиріжки з абрикосами з сирного тіста

Насамперед, необхідно помити абрикоси під краном, намагаючись не пошкодити ніжні плоди. Потім, нарізати їх м’якуш на невеличкі шматки.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

Коли все готове, можна приступати до формування пиріжків.

Від великої грудки тіста слід повідщипувати шматки, що нагадуватимуть розмір невеликого яблука. Якщо є бажання, щоб пиріжки були абсолютно однаковими за розміром, то кожен шматок можна зважити на терезах.

Потім, із кожного шматочка тіста необхідно сформувати руками кульки й поскладати їх на стіл, притрушений борошном.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

Потім, кожну кульку слід розім’яти руками й розгорнути качалкою в невеликий пласт завтовшки, приблизно, до 0,5 см.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

У центр кожного утвореного кружечка потрібно насипати по чайній ложці цукру й розмістити зверху 3-4 абрикосових шматки.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

Спершу, пиріжки треба заліплювати, як вареники, а потім підігнути утворений шов усередину.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

Сформовані пиріжки необхідно викласти швом донизу на дощечку, підсипану мукою.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

У сковорідку необхідно налити рослинну олію. Вона має покривати пиріжки до половини. Це, десь, 200 грамів, якщо сковорідка глибока. Розігрівши сковорідку з олією, в неї слід відправити пиріжки з абрикосами, залишаючи між кожним із них відстань, біля, 0,5 см.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

Смажити пиріжки необхідно з двох сторін, до утворення з кожного боку золотистої скоринки. Перевертати їх зручно лопаткою.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

Виймаючи готові смажені пиріжки зі сковороди, їх варто спершу розмістити на паперовому рушнику, для того щоб позбутися зайвої олії.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

Пиріжки з абрикосами з сирного тіста, смажені на сковороді, дуже смачні й мають пишну повітряну структуру.

Пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді

Тісто повністю пропікається, а начинка виходить дуже соковитою, але не “вилізає” з пиріжка. Цей простий рецепт вартий того, щоб бути в записній кулінарній книжці. Рідні та гості ні в якому разі не відмовляться від рум’яних і апетитних пиріжків з сирного тіста з різними начинками.

Відео-рецепт пиріжків із сирного тіста з абрикосами неодмінно стане в пригоді.